söndag 2 augusti 2020


Den Andliga världen 15,
Det 10 hornade Vilddjuret ska komma fram vid 2 tillfällen


När man läsa Upp 17:7 så kan man undra hur man ska läsa det för ska man se det i Johannes perspektiv, alltså hur Vilddjuret har kommit fram och sedan försvunnit på något sett, då när Johannes profeterar, men ska åter komma fram.

Eller ska vi läsa det ur läsarens perspektiv t ex som idag, och då har vi ju ingen tid för vad som är nu. Och den slutsats man då kan göra är att se det tidlöst, alltså det talar om ett Vilddjur som har kommit fram vid två skilda tillfällen.

Och när vi ser den senaste tolkningen så ser vi att den stämmer med hur Romarriket betett sig.

Upp 17:7 Och ängeln [sändebudet] säger till mig: Varför förundrar du dig, jag skall säga dig hemligheten om kvinnan och vilddjuret som bär henne, det som har de 7 huvudena och de 10 hornen.
Upp 17:8 Vilddjuret det du ser, det var och är inte mer och det skall stiga upp ur avgrunden [dödsriket], och gå bort som skräp [ruin, undergång] och de som bor på denna jord, och inte har sitt namn skrivet i livets bok, från värdens grundläggning [skapelse], skall förundra sig när de ser vilddjuret, som var och inte är, men likväl är.


Tittar vi på Romarriket genom tiderna så kan vi konstatera att det fanns på Johannes tid. Det behärskade stora delar av den värld som då var civiliserad.

Men som vi vet så försvann Romarriket på 500 talet då det blev invaderat. Och så förblev det i många år.

Men när Kolonialstaterna uppstod och fick stor makt på 1900 talet då kom Romarriket igen. Kolonialstaterna var nämligen just en fortsättning på Romarriket. Vi har talat om det här i tidigare inlägg i samband med Upp 13 första halvan, där den här tiden finns som Profetia.

Och precis som det står så tappade kolonialstaterna sin makt och det hände efter 2:a världskriget. Och därmed gick den här andra versionen av det 10 hornade Vilddjuret bort.

Och tittar vi på tiden emellan de här två tydliga uppenbarelserna av Romarriket, så hade vi ju då den Katolska kyrkan som upprätthöll Romarrikets tänkande och makt, fast Romarriket egentligen inte fanns då. ”men likväl är” som det står.

Och när man ser de här versarna i det här perspektivet så passar de alltså in i det historiska skeendet som varit.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar