tisdag 11 augusti 2020

Den Andliga världen 24, Den Falska Kyrkans karaktär

 

Den Andliga världen 24,

Den Falska Kyrkans karaktär

 

Vi har nu kommit till Upp 18 och där beskriver Gud den Falska Kyrkan för oss så att vi kan se vad den är. Och det första som möter oss är att den faller, alltså en fallen Kyrka, Den blir mer och mer som världen.

Upp 18:1 Och sedan ser jag en ängel [budbärare, sändebud] som kommer från himmelen, som har väldig makt, och som lyser upp jorden med sin härlighet [majestät].

Upp 18:2 Och han ropar kraftfullt med väldig röst och säger: "Faller, faller gör det stora Babylon, som är demonernas [avgudarnas] boplats, och en håla för envar ondskefull [oren] ande, och håla för envar ondskefull [oren] och avskydd fågel.

Ja den falska kyrkan inte bara faller och blir mer och mer fallen, den blir också ett tillhåll för Demoner och onda Andar.

Det är alltså den Kyrka Gud talar om. En kyrka i totalt förfall och när man kommer dit och vill ha Andlig hjälp, då blir man uppfylld av Demoner och Onda Andar.

Så en människa som kommit vilse och behöver Andlig hjälp gör bäst i att inte gå till den här Kyrkan, en kyrka som är en sköka och som är fallen.

Det är som vi känner ibland om våra barn som inte är Kristna. Vi kan inte längre säga till dem ”Gå i Kyrkan och möt Gud” för där finns i stället Demonerna och de Onda Andarna.

Det är en svår tid vi kommit till idag och här i Bibeln kan vi alltså se att så här skulle det bli. Bibeln visste det redan.

Karl Håkan

 

(Etiketter: Den Andliga världen, Faller, Falla, Babylon, Demoner, Onda Andar)

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar