tisdag 4 augusti 2020


Den Andliga världen 17,
Den Katolska kyrkan har kopplingar till de 7 församlingarna



Här har vi ytterligare profetior som sätter den Katolska kyrkan i samband med alla de 7 församlingarna genom tiderna. Berg kan man se som klippor, alltså fasta punkter som Jesus ger oss. Och det är så Jesus har tänkt att de 7 församlingarna ska vara.

Här får vi veta mera om dem.

Upp 17:9 Här är fakta [mening], för den som har förstånd. De 7 huvudena är 7 berg [kullar], och där på dem sitter kvinna.
Upp 17:10 Och de är 7 kungar [herrar], 5 är fallna och den ene är, den andre kommer inte än, och när han skall komma, må [måste, skall] han vara en kort stund.


De 7 församlingarna är som 7 berg, fasta och stabila och som Gud gett oss genom tiderna.

Vi kan läsa om dem i Upp 2 och 3, och vi har gått igenom dem tidigare, och för den som vill friska upp minnet här så finns de på länken.


Det som är slående här är att det står att 5 är fallna, och läser vi om de 7 församlingarna i Upp 2 och 3 så är det bara 2 som får helt godkänt av Jesus. De övriga håller inte riktigt måttet.

Men två av församlingarna håller måttet och vi känner dem från Upp 2 och 3 som Smyrna och Filadelfia. Alltså den församlingen som var verksam under Johannes tid nämligen Smyrna, och den Väckelse som vi hade under 1800 talet och framåt nämligen Filadelfia och som idag går fram i stora delar av världen, dock inte i västvärlden idag där Kristendomen blivit utslängd. 

Men på något sätt finns idag denna Skökoande i alla dessa församlingar, Och den Romersk Katolska kyrkan är alltså moder till de här övriga kyrkorna åtminstone de om kommer efter det den Romersk Katolska kyrkan bildades.

Vi såg just det här i Upp 17:5

Upp 17:5 Och på hennes panna var ett hemligt [mystiskt] namn, det stora Babylon, moder till de prostituerade och jordens avgudadyrkan [gräsligheter].

Och det är intressant hur man idag försöker att koppla ihop det här igen i t ex Sverige där man har SKR, Sveriges Kristna Råd som samarbetar just med Den Katolska Kyrkan.

Karl Håkan






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar