torsdag 20 augusti 2020

Den Andliga världen 33, Är det Kyrkan som är boven i dagens samhälle

 

Den Andliga världen 33,

Är det Kyrkan som är boven i dagens samhälle

 

Och mitt i detta kaos av skatter och penningtvång kommer Kyrkan och lägger ytterligare bördor på folk och är det, det vi ser i Upp 18.

Eller är det Socialismen och det moderna samhället som har tagit över den roll idag som kyrkan hade förr. Har Socialismen blivit vår nya religion.

Upp 18:11 Och jordens [markens, landets] handelsmän klagar [jämrar sig] och sörjer över henne, därför att ingen längre köper deras bördor [laster, skeppslaster].
Upp 18:12 Last av guld och av silver och av värdefull sten och av pärlor och av fint linne och av purpur och av silke och av scharlakansrött och av allt slags välluktande trä och alla slags saker [arbeten] i elfenben och saker [arbeten] av värdefullt trä och av koppar och av järn och av marmor
Upp 18:13 och kanel och rökelser och balsam [välluktande olja, smörjelse] och rökelse [rökelseharts] och vin och olivolja och fint mjöl och vete och djur [boskap, kor, ägodelar] och får och hästar och vagnar och kroppar [slavar] och människoliv [människosjälar].

Ser vi det som den Kristna Kyrkan idag kan vi konstatera bildlikt talat att mycket av det som står här stämmer. Vi ser hur Kyrkan bjuder ut känsla av renhet, alltså fint linne, sina Ceremonier och ritualer, alltså välluktande trä, och kanel, rökelse och balsam, alltså olika tjusiga och tröstande men tomma ritualer och ord.

Vin olja och mjöl, för nattvarden. Men vi ser att brödet inte är bakat, det fungerar inte som tänkt som en förlåtelse.

Och så här kan man hålla på och till sist ser man hur det t o m är slavar och människoliv, man handlar med. Kyrkan gör folk till slavar i sitt system, och det man kallar för evigt liv kostar pengar.

Och på det här viset kan man gå igenom alla punkterna och se att det är bilder på det som kyrkan göra och har gjort för pengar men som egentligen är tomt idag.

Men är det här idag Kyrkan eller är det andra som tagit över Kyrkans funktion, låt oss titta på det i nästa avsnitt.

Karl Håkan


 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar