torsdag 13 augusti 2020

Den Andliga världen 26, Tron på Jesus leder till välstånd

 

Den Andliga världen 26,

Tron på Jesus leder till välstånd

 

Jo så är det, tron på Jesus leder till välstånd. Vi kan läsa ”handelsmännen på jorden blir rika av kraften av hennes vällevnad.” Det är så det är. Tron på Jesus leder till välstånd och rikedom. Men det blir en fälla som kan leda snett. Rikedomen kan bli som vi skrev i förra avsnittet, en avgud som fördärvar tron och äter upp den inifrån.

Upp 18:3 För av hennes horandes [avgudadyrkans] vredes vin, drack alla folk, och jordens konungar horar [dyrkar avgudar] med henne och handelsmännen på jorden blir rika [lever i välstånd] av kraften i hennes vällevnad [finhet, lyx].

Det här är något vi ser i högsta grad i vårt samhälle idag. Välståndet i våra samhällen har varit och är fortfarande på en nivå som man aldrig sett tidigare. Och vad gör vi då. Stärker det tron på Jesus.

Nej tvärs om, då behöver vi ju inte Gud. Vi har mat för dagen. Vi har kläder på kroppen. Ja vi har mer och mer, resor, nöjen, statussymboler etc. Vi kan fortsätta räkna upp och folk kommer mer och mer in i det här där pengar räknas.

Jesus kommer i bakgrunden. Och till sist blir det som det är idag i Sverige: Jesus får inte vara med längre.

Och här har vi det som Gud sade redan i 5:e Mosebok.

När vi följer Guds väg får vi välsignelse:

5 Mos 28:1. Och om du hör det som blivit sagt av Jesu [Jashves] din Guds röst, alla hans befallningar [hela hans lag], som jag befaller dig idag, så har Jesus [Jashve] din Gud gett er, att vara upphöjda över alla jordens folk.

5 Mos 28:2. Och alla dessa välsignelser kommer över dig, och han låter dig nå dem, för du hör Jesu [Jashves] din Guds röst

5 Mos 28:3. Välsignad är du i staden och välsignad är du på fältet

5 Mos 28:4. Välsignad är din kropps [livmoders] frukt och din marks frukt och frukten från din boskap som ökar [föder], dina kor och dina får flockar.

Etc.

 

Medan förbannelsen kommer när vi lämnar Jesus och slutar gå på Guds väg.

5 Mos 28:15. Och det blir så att om du inte hör Jesu [Jashves] din Guds röst för att bevara och för att göra allt från hans befallningar och hans stadgar, som jag befaller dig idag, så kommer alla dessa förbannelser över dig, och han låter dem nå dig.

5 Mos 28:16. Förbannad är du i staden och förbannad är du på fältet.

5 Mos 28:17. Förbannad är din korg och ditt baktråg [lager].

5 Mos 28:18. Förbannad är din kropps [livmoders] frukt och din marks frukt och avkomman från dina kor och din småboskaps avkomma.

5 Mos 28:19. Förbannad är du i det du bär fram [startar] och i det du för ut [åstadkommer]

5 Mos 28:20. Jesus [Jashve] sänder över dig förbannelsen, och förstörelsen [tumulten] och tillrättavisningen i allt som går ut från din hand, som du gör, alltid din förstörelse och alltid din snabba förgängelse, bort från mig, ont var dit handlande när du övergav mig

etc.

Så här är det och i Sverige har vi hamnat på vägen bort från Jesus och förbannelsen verkar i vårt land och det välstånd som vi fick när vi följde Jesus försvinner.

Karl Håkan

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar