måndag 10 augusti 2020

Den Andliga världen 23, Vilddjuret krossar den Falska kyrkan

 

Den Andliga världen 23,

Vilddjuret krossar den Falska kyrkan 

Guds mening med allt är att Falskheten ska bort i hans kyrka. Den Katolska Kyrkan som genom århundradena fört budskapet vidare men inte klarat att visa det rena Evangeliet, måste rensas ut. För nu har vi kommit till den tid när det är Jesus rena Evangelium som gäller.

Och det är de krafter som kom fram under första halvan av 1900 talet som kommer att utföra det här.

Upp 17:16 Och de 10 hornen som du ser på vilddjuret, de skall hata skökan och de skall göra henne ödelagd [till skräp] och naken och hennes kött [mänskliga natur, världslighet] skall de konsumera [äta] och de skall bränna upp henne i eld.

Upp 17:17 För Gud inger i deras hjärta att göra hans vilja, och utföra syftet och att ge deras kungadöme till vilddjuret, ända tills Guds orden [sakerna] blir fullföljda.

Upp 17:18 Och den kvinna som du ser det är den väldiga staden som har kungadöme över kungarna på jorden.

Att det är den Katolska kyrkan det ser vi på vers 18, den väldiga staden med herravälde över kungarna på jorden, det var Rom. Alltså är det den Katolska kyrkan.

Och de 10 hornen som vi läser i vers 16 det är ju Kolonialstaterna. Det är alltså de som ska krossa Den katolska kyrkan och hennes döttrar som vi läste om tidigare.

Och det här är alltså det vi sett under 1900 talet, hur Kyrkorna har tappat sin makt, och det speciellt i Europa, där ju Romarriket regerade. Och den stora staden hade sin makt.

Och idag finns inte mycket kvar av Kyrkan. Vi märker det idag i koronatider här i landet. Det är inte många frågor som journalisterna ställer till makthavarna som handlar om hur vi på nytt ska kunna öppna våra kyrkor. Men däremot hur vi ska kunna öppna idrottsanläggningarna för publik, det är intressant.

Så vi kan alltså säga att det här ordet om Guds ordet i vers 17 idag är fullföljt. Kyrkan är krossad och den ligger idag i Elden och grillas med jämna mellanrum i våra medier.

Och vi har alltså härvidlag kommit till den tidpunkt när Jesus kan komma när som helst, och Bröllopet och festmåltiden, kan hållas, som vi läser om på flera ställen i Bibeln.

Karl Håkan

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar