måndag 31 augusti 2020

 

Den Andliga världen 44,

Arbetet försvinner i dagens samhälle


 

Arbete kommer att försvinna. Det ser vi också redan idag. Den ena fabriken efter den andra försvinner och flyttar till andra länder som t ex Kina. Där mycket av vår industri finns idag.

Och nu är nya saker på gång nämligen Artificiell Innelagens som ersätter människan i områden människan idag behövs. Det är som när ångmaskinen kom och förbränningsmotorn kom. Då blev hästarna arbetslösa. Idag blir vi människor snart arbetslösa och ersätts av robotar med artificiell intelligens.

Upp 18:22 Och ljud från harposångare och musiker och flöjt spelare och trumpetare kommer aldrig mera att höras i dig, och någon artist [hantverkare, byggare, grundare] av någon profession kommer aldrig mer att finnas i dig, och ljudet av en kvarn kommer aldrig mer att höras i dig.

Förr var Sverige ett industriland, ja hela västvärlden var full av industrier, men idag har man flyttat våra industrier till Kina. Ja kanske inte riktigt alla men för många för att det ska vara sunt.

Man har lagt dem i händerna på den Kommunistiska staten som styrs av kommunistpartiet.

Och här sitter vi i ett land som är utarmat på både glädje och arbetsplatser. Det enda vi har kvar snart är serviceyrken. Att köpa från Kina och använda det och serva det så som de säger att man ska göra.

Ljudet av industriell verksamhet har upphört, det är en passerad tid. Ja det händer t o m att industrier anses som smutsiga i vår land och förbjuds och istället får bedriva verksamheten i ett annat land och då på ett ännu smutsigare sätt.

Men vad som är ännu mera uppseendeväckande är att Artificiell intelligens snart kan ta övar alla jobb. Utvecklingen på området går med rasande fart, och redan idag har vi system som ersätter människor i vissa upplysningstjänster.

Men genom att bygga robotar som både har artificiell intelligens och har möjlighet att göra saker och att röra sig i vår miljö så kommer vi människor att vara andra klassens varelser och robotar att klara det mesta mycket bättre.

Kommer det att bli så här. Ja då får vi en helt ny tid och frågan är vad som kommer att hända med oss människor.

Och en sak som är viktigt är att när Robotarna tar över så är det inte Kina som äger alla Industri, för då kommer vi alla att bli instängda i det kommunistiska Oket.

Men läser vi vidare i Bibeln så kommer vi att se Guds lösning med den Himmelska staden, där vi får se hur Gud vill ha det, och hur det alltså kommer att bli.

Karl Håkan

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar