onsdag 19 augusti 2020

Den Andliga världen 32, Pengar, Guld och Silver, har blivit en börda

 

Den Andliga världen 32,

Pengar, Guld och Silver, har blivit en börda

 

I dagens samhälle har pengar blivit en börda. Här i Bibeln läser vi om Guld och Silver, alltså det som egentligen är pengar, som en börda och idag ser vi hur allt är beroende av pengar. Den som inte har pengar har ingen stans att bo, har ingen mat, har inga kläder, etc. Allt idag kommer ur pengar.

Får man i dagens samhälle inte sin månatliga tilldelning av Pengar, från arbete, eller pension eller på annat sätt, så tar livet bara slut. Inget finns kvar. Vi har fått ett hemskt samhälle så fixerat av Pengar, fixerat på Guld och Silver.

Upp 18:11 Och jordens [markens, landets] handelsmän klagar [jämrar sig] och sörjer över henne, därför att ingen längre köper deras bördor [laster, skeppslaster].
Upp 18:12 Last av
guld och av silver och av värdefull sten och av pärlor och av fint linne och av purpur och av silke och av scharlakansrött och av allt slags välluktande trä och alla slags saker [arbeten] i elfenben och saker [arbeten] av värdefullt trä och av koppar och av järn och av marmor
Upp 18:13 och kanel och rökelser och balsam [välluktande olja, smörjelse] och rökelse [rökelseharts] och vin och olivolja och fint mjöl och vete och djur [boskap, kor, ägodelar] och får och hästar och vagnar och kroppar [slavar] och människoliv [människosjälar].

Dagens samhälle är helt annorlunda mot vad det var en gång. Förr hade varje bonde sin åker och sådde och skördade. Hade sina djur som gav mat av olika slag. Och slog det fel på åkern då kunde man gå till skogen och jaga, det var helt OK på den tiden för det var ingen som ägde det som fanns utanför bebyggelsen och åkrarna.

Man kunde fiska i närmaste sjö. Det var också OK. Men idag ska man ha fiskekort för att få fiska. Och för att få jaga måste man ha jaktlicens och betala markägaren för jakträttigheterna.

Allt är idag styrt av pengar. Förr var det gratis.

Ska man ha mat måste man ha pengar och gå och handla i en butik.

Ska man ha bostad så måste man betala hyra. Eller köpa sin bostad och betala lån men även om man betalt av lånet så kostar det för man måste ha värme och el och vatten. Och det kostar pengar.

Ska man ha kläder så måste man ha pengar. Förr hade man får och klippte dem och kardade och spann och gjorde sina kläder. Men idag finns de i butik och kostar pengar.

Så här är det och varje månad ska pengarna ut. Vi är helt bundna i denna karusell. Pengar in och Pengar ut.

Pengar har idag blivit en börda som jagar på folk och är ett måste. Och friheten som folk hade förr är borta. Vi har fått ett slavsamhälle.

Och det som är ännu mera störigt i det här är skatten. Staten tar större delen av Pengarna. I Sverige idag ligger det mellan 60 och 70 % beroende på inkomst, när man inkluderar alla skatter som arbetsgivaravgift, källskatt och moms mm.

Och på det här viset med så hög skatt så klarar man aldrig av att betala tillbaka sina lån. De hänger kvar hela livet eftersom de pengar man skulle haft att betala lånen med går till staten som skatt.

Ja vi har fått ett samhälle där pengarna har blivit ett måste. En börda som alla måste få in varje månad, för att kunna existera.

Karl Håkan

 


 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar