fredag 28 augusti 2020

Den Andliga världen 41, Det är de Heligas dom som drabbar Världsmakten

 

Den Andliga världen 41,

Det är de Heligas dom som drabbar Världsmakten


 

Det är de frälstas dom som drabbar Babylon, de utvaldas dom, de som har drabbats av den Stora Skökans ondska.

Upp 18:20 Gläds över henne, Guds boning [himmel] och de heliga apostlarna och profeterna, för Gud dömer er dom över henne.

Vi kan läsa om det här också i Upp 6:9 - 11.

Upp 6:9. Och när han öppnar det 5:e sigillet. Ser jag under altaret de själar, som dödats [stympats] på grund av Gudsordet och på grund av vittnesbördet som de har.
Upp 6:10. Och de ropar med väldig röst och säger till herren [mästaren], den helige och den sanne: Hur länge skall du låta bli att [inte] döma och hämnas vårt blod, från dem som bor på jorden.
Upp 6:11. Och de alla får långa vita [lysande] kläder, och han säger till dem att ta det lugnt [upphöra, vila] ytterligare en liten tid, tills det verkligen kommer att bli fullt, med deras medtjänare och deras bröder, som också kommer att dödas, som de.

Här slutligen får det stora Babylon sin dom och det är en dom som är ett svar på all Plåga som det Stora Babylon utsatt alla Guds barn för genom tiderna.

Här i texten Upp 18:20 har vi kommit till den tidpunkt när det är fullt, som vi kan läsa i Upp 6:11.

Så är det med Gud, han ger tid att omvända sig men när den tiden är ute kommer domen.

Vi såg det med Judarna när de dödade Jesus. Domen kom inte direkt. Jerusalem blev inte med det samma omringat och förstört utan Gud väntade 40 år. Och lät Evangelium predikas i Jerusalem, innan straffet kom. Och så är Gud.

Och här i Upp 18:20 har alltså domen kommit över det stora Babylon. Den Stora skökan, den som har förvridit Guds sanna evangelium genom tiderna.

Och vem har det varit. Ja förmodligen olika

En gång var det Katolska kyrkan.

Sedan blev det också de Protestantiska kyrkorna och andra Kyrkor.

Men nu på slutet är det kanske den totala Västvärlden, med Socialism och Globalism som bär upp Babylon och som på sätt och vis är vår Falska Kyrka idag.

Men oberoende av vilka vi räknar in så kommer det att falla och få sitt straff och sitt slut.

Karl Håkan

 



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar