onsdag 12 augusti 2020

Den Andliga världen 25, Den Fallna Kyrkan är full av Avgudadyrkan

 

Den Andliga världen 25,

Den Fallna Kyrkan är full av Avgudadyrkan

 

Det finns annat än Jesus som är viktigare i dagens Kyrkor. Därför blir det ingen väckelse. Att i Kyrkan kämpa för annat än Jesus det är Avgudadyrkan.

Och vi ser att i många Kyrkor är det pengarna som har tagit över. I andra är det makt. Återigen är det kanske gemenskap etc.

Upp 18:3 För av hennes horandes [avgudadyrkans] vredes vin, drack alla folk, och jordens konungar horar [dyrkar avgudar] med henne och handelsmännen på jorden blir rika [lever i välstånd] av kraften i hennes vällevnad [finhet, lyx].

När horande nämns i Profetiska sammanhang är ofta en symbol för Avgudadyrkan. Att ha andra saker som är viktigare än Jesus. Och Man ser ofta det i dagens kyrkor.

Jag minns själv hur man i min egen kyrka hade en enkät på ett läger om vad som var det viktigaste, och svaret blev övervägande, gemenskapen. För egen del tänkte jag Svaret måste ha varit Jesus. Men så var det alltså inte. Så här har vi alltså en Avgud, som man kanske inte tänker på så ofta.

En annan avgud är pengar Och det ser vi i de här versarna också. Där vi kan läsa om hur Skökan hade Guld och ädla stenar. I den här fallna kyrkan är rikedom viktigt.  Men den nivå som man ska leva på som kristen, det är den man ber om i Fader vår. ”Giv oss idag vårt dagliga bröd.” Det vi behöver för våra liv så att vi kan känna Jesus, det ska vi ha. Bostad, Mat, Kläder, Transportmedel, Mobiltelefon, Dator, etc. Idag är listan lite längre för i dagens samhälle är det mera man behöver för att fungera.

Och ytterligare an Avgud genom tiderna har varit makt. Det ser vi när vi titta på kyrkornas historia.

Det finns säkert fler saker som man kan räkna upp men det viktiga är att Jesus får stå främst, det är han vi ska följa.

Karl Håkan

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar