måndag 17 augusti 2020

Den Andliga världen 30, Är det dagens situation vi ser

 

Den Andliga världen 30,

Är det dagens situation vi ser

 

Det är en märklig bild som målas upp här men den påminner mycket om det vi ser idag. Den Kris vi har med Corona.

Idag ser vi hur regeringarna har problem med att konsumtionen sjunker. Folk reser inte längre. Lyx minskar och hela ekonomin faller.

Och inte bara regeringarna utan också handelsmännen klagar. Det är kaos och många bolag går i konkurs och många får lägga ner hela eller delar av sin verksamhet.

Upp 18:9 Och jordens konungar, som horar [dyrkar avgudar] och lever i lyx [överflöd] med henne, skall klaga och skall jämra sig över henne, när de ser röken från hennes bränning.
Upp 18:10 De har stannat på avstånd av rädsla för hennes pina [möda] och säger: Ack och ve, den stora och mäktiga staden Babylon, för på en timme [en tid, plötsligt] kommer din dom.
Upp 18:11 Och jordens [markens, landets] handelsmän klagar [jämrar sig] och sörjer över henne, därför att ingen längre köper deras bördor [laster, skeppslaster].

Och det här kom plötsligt. Ingen hade väntat sig det. Allt såg bra ut men så plötsligt föll allt samman. Och det välstånd som vi har idag beror på den Kristna tron som vi haft i Västvärlden.

Och precis som det står här så är regeringarna idag på avstånd från Kyrkan. Det är som vi läser, man står på avstånd från den stora staden Babylon. De har lämnat tron på Jesus och dess kraft. Jesus som grund för landets styrelse har avlägsnats.

Och handeln har nu fallit. BNP har gått mer med runt 10% i större delen av västvärlden. Nu kan vi se resultatet. Det har hänt. Och vad kommer. Ja det finns olika bud på det och det finns de som säger att det blir aldrig mer sig likt. Och så är det kanske.

Så frågan är berättigad, har det som händer idag något med de här versarna att göra. Ja vi får se när vi ser det i det historiska perspektivet om några år.

Karl Håkan


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar