lördag 22 augusti 2020

Den Andliga världen 35, Mera om Socialismen som vår tids Kyrka

 

Den Andliga världen 35,

Mera om Socialismen som vår tids Kyrka

 

Fortsätter vi att titta på uppräkningen och nu i vers 13 så kommer vi till företeelser som kanel och rökelse som talar om smaksättning och förförelse, och därmed propagandan som är viktig i ett Socialist samhälle.

Vi hittar också Balsam som talar om att ta hand om människor och det är naturligtvis viktigt men i kombination med Propaganda blir det ett sätt att invagga människor i en falsk säkerhet, och ett totalitärt samhälle, där man försöker lära folk att ”gör som vi säger så sköter samhället allt åt dig”.

Upp 18:13 och kanel och rökelser och balsam [välluktande olja, smörjelse] och rökelse [rökelseharts] och vin och olivolja och fint mjöl och vete och djur [boskap, kor, ägodelar] och får och hästar och vagnar och kroppar [slavar] och människoliv [människosjälar].

Sjukvård är något viktigt och i ett Socialist samhälle sköter staten den. Kvalitén är inte så viktig men att det är till för alla är viktigt. Alla ska få Balsam.

Och går vi vidare ser vi en ful sida av Socialism och det är att det är en religion helt fri från förlåtelse. Den Kristen nattvarden är ju en symbol just för Jesu försoning och därmed förlåtelsen. Men i Socialismen finns inge förlåtelse och det ser vi här för brödet är inte bakat, Nattvarden är inte färdig.

Men vinet finns där färdigt till att supa ner sig och droga sig. Något som är ett stort problem i det Andligt Tomma Socialist samhället.

Ett Socialist samhälle blir så tomt och meningslöst att Idrott och Kultur inte räcker för de är också tomma, utan det hela slutar med att folk tvingas Supa ner sig, droga sig för att en kort tid inte se eländet och hopplösheten, som Socialismen skapar.

Och ett bra exempel här är det kommunistiska Sovjet där supandet var vida utbrett och har varit svårt att få bort efter det.

Karl Håkan

 


 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar