tisdag 25 augusti 2020

Den Andliga världen 38, Njutningsfilosofin upphör

 

Den Andliga världen 38,

Njutningsfilosofin upphör

 

Många idag fokuserar på egna Begär och Njutningar. Det är det som verkar styra hela ekonomin idag. Det är Resor, det är Fester, det är God mat, det är Fina kläder, Allt fokuserar idag om Personlig Njutning.

Idag låter man sitt begär styra sina handlingar. Vi ser hur regler som vi haft i våra samhällen i 1000 tals år rivs ner idag för att begären vill det. Begär och Personlig Njutning är ledstjärnan.

Men det kommer att upphöra, Det kommer att försvinna. Guds dom kommer och vårt samhälle, som helt och hållet bara fokuserar på Njutning kommer att få ett slut.

Upp 18:14 Och begärets skörd av din själ [liv] försvinner, från dig och allt det överdådiga och strålande, försvinner från dig, och inte på något vis kan du längre finna dem.

Gäller det här bara den Katolska kyrkan och andra liknande kyrkor eller gäller den här Bibelversen hela vårt samhälle idag. Ja när vi läser den här versen och tittar på vårt samhälle idag ser vi att hela samhället är fokuserat på att tillfredsställa sitt begär, att leva i njutning, att lyfta fram sitt eget överdåd.

Gud unnar oss det vi behöver, det kan vi se i bönen Fader vår, med Frasen ”Ge oss idag vårt dagliga bröd”. Som Jesus lärde oss, och där visar han just att vi ska ha det vi behöver,

Mat, bostad, kläder, och idag också mobiltelefon, bredband, fortskaffningsmedel etc. Det ingår i det Gud hjälper oss att få.

Men när vi kastar ut Jesus, och fokuserar få att tillfredsställa våra begär, och leva i njutning och tävla om vem som har det överdådigast och mest strålande. Då kommer Guds dom.

Och i vår västerländska värld ser vi hur domen kommer. Vi ser det i Sverige där våld och brottslighet breder ut sig och Polisen står maktlös. Guds dom verkar redan och vårt samhälle är mer och mer i upplösning.

Karl Håkan


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar