lördag 8 augusti 2020

Den Andliga världen 21, Jesus ska besegra Vilddjuret

Den Andliga världen 21,

Jesus ska besegra Vilddjuret

 

Det finns hopp, den tid vi har idag kommer att ta slut, här i Upp 17:14 ser vi det igen. Nämligen att Jesus kommer att besegra Vilddjuret.

Upp 17:12h de 10 hornen som du ser är 10 kungar [herrar], som ännu inte tar i besittning ett rike, men som får makt som kungar för en tid [timme], med vilddjuret.

Upp 17:13 Dessa har en speciell värdering [avsikt], och styrkan och makten sin, kommer de att ge till vilddjuret.

Upp 17:14 Dessa skall föra krig mot lammet och lammet och de som är med honom och är kallade och utvalda och trofasta, skall övervinna dem, för han är herrars Herre [Jesus] och konungars Konung.

Det här är samma som vi ser i Upp 19:17 - 20 där vi ser hur ondskan försöker att övervinna Jesus, men hur Jesus segrar

Upp 19:17. Och jag ser en ängel [budbärare] som står i [vid] solen och som ropar med väldig röst och säger till alla fåglar som flyger på himmelens höjd: Kom hit och samla er till den store Gudens festmåltid.

Upp 19:18. För att äta [inta] kungars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och officerares kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och mäktigas kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och hästars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och de som är placerade under dem, och alla fria och trälar [tjänare] och små och storas kroppar [köttsliga och mänskliga natur].

Upp 19:19. Och jag ser vilddjuret och jordens härskare [kungar] och deras härar, samlade för att föra krig mot honom som sitter på hästen och mot hans här.

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.

Och vill vi läsa ett annat ställe som bättre visar på det krig som Vilddjuret vill föra så är det i Upp 16:13 vi hittar det och fram till Upp 16:16 Där vi får läsa om Harmagedon. Det är alltså dit Vilddjuret vill ha oss. Och dit också den Falske Profeten, alltså Islam vill ha oss. Och Harmagedon är Gazaremsan. Alltså Palestiniernas och egentligen Islams försök att ta över Israel för att på nytt driva dem i landsflykt.

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.

Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.

Upp 16:15 Se jag kommer som en tjuv, välsignad den som vakar och den som bevarar sina kläder, så att han inte vandrar omkring naken och man får se hans blygd [skam, oanständighet].

Upp 16:16 Och han samlar dem till den platsen som på Hebreiska kallas Harmagedon *.

{* Harmagedon [Megiddos Berg], (se också likheten med Hamongog i Hes 39:11):

Hamongog = Larmande hopen, hopen som skall ta bort, hopen som rör sig i cirklar; Gogs tumult, Gogs hop

// Hamon <hmn> = tumult, oväsen, mängd, folkmassa

// Gog <gvg> = altartopp, tak. larma, klaga, fantisera, röra sig i cirklar, fest, dela, ta bort)}

Men som vi läste i Upp 19:20, Jesus kommer att segra och både Vilddjuret och den Falske profeten ska kastas i Eldssjön.

Vi är mitt i det här idag, och befrielsen är därför inte långt borta, snart kommer Jesus.

Karl Håkan

 

 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar