torsdag 6 augusti 2020

Den Andliga världen 19, Det 8:e Vilddjuret är en totalitär religion, alltså Socialismen


Den Andliga världen 19,
Det 8:e Vilddjuret är en totalitär religion, alltså Socialismen

Här i Upp 17:11 kan man se något mycket intressant och det är att det finns en 8:e församling, Vi konstaterade förut att de 7 bergen, de 7 kungarna var de 7 församlingarna i Upp 2 och 3. Men här finns alltså en 8:e, och eftersom vi är där på slutet idag, så borde vi alltså vara vid den 8:e församlingens tid, den som blandar Vilddjursandan, den totalitära med religion. Och vad är det om inte Socialismen.

Upp 17:11 Och vilddjuret som var och inte är, och är den 8:e, och är av de 7, bara försvinner [går bort] som skräp [undergång, död].


Och den kommer alltså efter de andra och den är skräp.

Och idag har vi sett de 7 församlingarna och vi är inne i den sista församlingens tid, den som heter Laodicea, och som är Demokratirörelsen som säger att bara man är demokratisk är allt OK. Precis som man predikar idag. Alla ska vara demokratiska. Och vad det leder till spelar ingen roll.

Och ska alltså den 8:e församlingen dyka upp. Tyvärr har den inget namn som hade hjälpt oss att identifiera den. Men vi ser att den är skräp.

Och vi ser också att den är Vilddjuret själv. Alltså Vilddjuret själv gör sig till Församling, för sin egen religion, precis som vi ser idag.

Och som det står i Bibeln, på frukten känner man trädet. Så är det här, den rörelse som vi har idag som bara leder till skräp, alltså den här 8:e församlingen. Och där ser jag framförallt en rörelse som blåser upp sig och ska göra sig till allas religion. Och det är Socialismen.

Vår nya Antikrist som säger sig vara bättre än Jesus själv men som överallt där den tillämpats lett till fattigdom och elände. Vi har exemplen, Sovjet och Maos Kina.

Och då passar Antikrist in på den här definitionen. Socialismen är Antikrist och något som alltså ska gå bort som skräp.

Upp 17:11 Och vilddjuret som var och inte är, och är den 8:e, och är av de 7, bara försvinner [går bort] som skärp [undergång, död].

Och det är det som ger tröst när vi ser den tid vi lever i idag, där Socialismen tar för sig mer och mer. Socialismen ska försvinna som skräp, den ska möte sin undergång. Och när vi nu konstaterat att Socialismen kan betraktas som Vilddjuret då kan vi åter läsa Upp 19:20.

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.

Socialismen ska liksom Nazismen försvinna och kastas i Sjön som brinner med Svavel. Den ska gå bort som skräp. Försvinna och möta sin undergång och aldrig mer visa sig.

Och alla kommande generationer ska lära sig hur misslyckad och farlig Socialismen var liksom man idag lär ut hur fel Nazismen var.

Karl Håkan






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar