onsdag 5 augusti 2015

De 7 församlingarna

Laodicea, Den ljumna, blinda och nakna Församlingen

Laodicea (Upp 3:14 – 22). Den sista Församlingen som har tappat Jesus på vägen. Som varken är kall eller varm utan naken och blind. Den kyrka, församling, som vi har idag i stora delar av kristenheten, här i västvärlden.

Upp 3:14. Och skriv till Laodiceernas församlings ängel [budbärare]. Han som är Amen, det pålitliga och sanna vittnet, begynnelsen på Guds skapelse, säger:
Upp 3:15. Jag vet din gärning, att du inte är kall och inte heller varm, jag skulle önska att du vore kall eller varm.
Upp 3:16. Således eftersom du är ljum och inte kall och inte heller varm, vill jag spy ut dig ur min mun.

Den sista församlingen skall vara ljum, varken varm eller kall. Det är ingen helhjärtad kristendom, utan en kristendom light. Man står vare sig i världen eller på Jesus, utan väljer fot allteftersom. När man är i Kyrkan så leker man kristen, men i vardagen är man som alla andra.

Upp 3:17. Eftersom du säger att jag är rik och jag har välstånd och ingen saknad har jag. Och du vet inte att du är eländig [prövad, lidande] och ömklig [eländig, beklagansvärd] och fattig och blind och naken.

Och man säger att man är rätt på det, man har de andliga sanningarna, Men man är i själva verket naken, man har inte Jesu ord. Man är blind, man har inte Jesu ande. Man är fattig, man har inte Jesu kraft.

Vi ser att det är en kyrka där medlemmarna är prövade, och känner sig eländiga. Och det är den anda som vi har över församlingar och kyrkor i Sverige idag. Det är en kyrka i förfall, en kyrka där medlemmarna har gett upp hoppet, det blir inte bättre.

En kyrka där vissa biter sig fast vid gamla sanningar och skall till varje pris hålla fast vid dessa. Men de gamla sanningarna blir bara tomma ord för man tror inte själv på dem längre.

Men i själva verket är kyrkan naken. Alla ser hur tom kyrkan är. Var är Jesus och hans kraft som skulle förändra samhället.


Upp 3:18. Jag råder dig att köpa hos mig guld renat i eld, så att du blir rik, och vita [skinande] kläder för att klä dig, så att inte din nakenhets skam syns, och ögonsalva till att salva in dina ögon så att du skall se.

Men Gud råder oss att köpa Guld av honom, rent Guld. Det är det vi behöver. Vi behöver Jesu renhet som ger kraft, och vita kläder.

Och inte bara att vi behöver Jesu renhet och kraft, vi behöver också hans klarsyn så att vi ser, i denna svåra tid. Ser det Jesus har för vår tid. Vi behöver verkligen Jesu ögon idag så att vi ser i denna tid när allt är vänt uppochner. När tillvaron är totalt annorlunda.

Upp 3:19. Alla som jag älskar, tillrättavisar jag och fostrar [lär upp], var alltså ivrig och ändra dig [omvänd dig].
Upp 3:20. Se jag har ställt mig vid dörren och bankar, om någon hör min röst och öppnar dörren skall jag gå in hos honom och äta middag [fest måltid] med honom och han med mig.
Upp 3:21. Den som segrar han skall få sitta med mig på min tron, som jag också sitter med min fader på hans tron.
Upp 3:22. Den som har öra han hör vad anden säger till församlingarna.

Jesu råd är att vi skall ändra oss, för han kommer snart. Ja han är redan där vid dörren, och vill att vi skall öppna. Snart stundar han bröllop, hans festmåltid,

Nästa steg är 1000 årsriket. Det förstår vi när vi läser Upp 3:21 och där känner igen Upp 20:4. Där de som inte dyrkar vilddjuret skall regera med Jesus i 1000 år.

Den 7:e Basunen

Upp 10:5. Och ängeln [budbäraren] som jag ser, som ställde sig på havet och på marken [jorden], lyfter handen mot himlen.
Upp 10:6. Och han svär [bedyrar] vid honom som lever i evigheters evigheter, som skapar himlen och det i den, och jorden [marken] och det på den och havet och det i det, att ingen tid skall vara mer.
Upp 10:7. Därför i den 7:e ängelns [budbärarens] ljuds dagar, när han trumpetar [blåser i basun], skall Guds hemlighet avslutas, som han förkunnar till sina tjänare profeterna.

När den 7:e ängeln blåser i Basun. Då är det slut, då avslutar Gud sitt skaparverk, där han gör människan till sin avbild, till det han vill ha. Då har vi kommit fram till Guds Sabbat, till 1000 årsriket. Då är det färdigt.

Upp 11:15. Och den 7:e ängeln [budbäraren] trumpetar [blåser i basun] och väldiga röster kommer från [i] himmelen som säger: De träder fram [blir till] vår Herres [Jesu] och hans Kirsti [Messias] kungadömen och han skall regera i evigheternas evigheter.

När den 7:e Basunen ljuder, då kommer Jesu kungadöme att råda, och det är Jesus som skall regera, och det är inget slut på hans rike. Det varar i evighet. Vi har verkligen kommit fram. Den tid när ondskan styrde och ständigt gjorde sig påmind, den är slut.

Upp 11:16. Och de 24 äldste som sitter på troner framför Gud, de faller på sina ansikten och tillber Gud.
Upp 11:17. Och de säger: Vi tackar dig Jesus [Herren] Gud, den allsmäktige, som är och som var och som skall komma eftersom du mottog din väldiga makt och du regerar.
Upp 11:18. Och folken var arga, men din vrede kom, och tiden för att döma de döda, och ge lönen till dina tjänare, profeterna och de heliga och de som akta [frukta] dit namn, de små och de stora, och att fördärva de som fördärva jorden [landet].

De 24 äldste representerar vi som blivit frälsta, vi som tagit emot Jesus, hans försoning, hans evangelium. Med rötter både i den gamla Israeliska tron (12 stammar) men också den tro som Jesus gav till Apostlarna (12 apostlar).

Vi får kasta oss ner inför Jesus, och lovprisa och tacka honom att han har fullföljt sitt verk. Trotts det motstånd som människorna gjorde. Men hans vrede och dom drabbade dem som försökte stoppa honom. Och han ger lön till dem som tjänar honom och som är hans profet, för ut hans budskap, och som låter Jesus styra sig. Och Jesus har krossat dem som fördärvade Jorden eller som det också betyder, landet alltså Israels land. Alltså Jesus har krossat alla dem som fördärvade landet.


Upp 11:19. Och Guds tempel öppnas i himmelen och hans förbunds ark ses i templet och det kommer blixtar och dunder [ljud] och åskor och jordskalv och väldigt hagel.

Och nu öppnas Guds Tempel, Det är tillgängligt för oss alla, och det är Guds himmel, Det är hos Gud det händer, och där finns hans förbundsark. Det förbund han slutit med oss, och det syns, Guds förbund är uppenbart, Och det naturligtvis därför att det nu blivit fullföljt. Gud har gjort det han lovat.

Och hans budskap kommer över hela jorden. Ingen kan undgå det. Det är som blixten och åskan. Det syns och hörs överallt.

Och Guds budskap är revolutionerande. Det vänder upp och ner på allt. Hela tillvaron skakar när Guds kraft verkar. Och Guds verk är som väldigt hagel som slår ner det som är fel men som ger vatten, välsignelse och bygger upp när haglet har smält.

Den 7:e sonen efter Set

1 mos 5:25 Och Metusela levde 187 år och avlade Lemek [ditt folk, till fattigdom, ditt varför].

Nu kommer Lemek i Sets släkttavla, det som motsvarar de Kristna församlingarna, och Lemek hade vi också som sista person i Kains släkttavla, den som motsvarar Israel. Här går alltså släkttavlorna ihop, och det är det som kommer att ske i den sista tiden. Jesus kommer att förena de Kristna och Israels folk till ett folk. Och vi ser att Lemek står för ”ditt folk”. Guds folk kommer nu upprättats.

Det står också för ”din fattigdom”, och därmed också för Laodicea som var en församling som var fattig och blind. Så medan Gud verkar och upprättar sitt folk så kommer kyrkan att tappa sin kraft och stå inför världen som avslöjad och utan sanning. Det är en intressant bild som kan tyckas svårt att förstå idag.

Det 7:e Sigillet

Upp 8:1. Och när han öppnar det 7:e sigillet, uppstår det stillhet [tystnad, ro] i himlen, såsom i en halvtimme [halv tid].

Det 7:e Sigillet pekar åter på denna ljumhet. Halvnatur. Det blev inte en hel tid det blev bara en halv. Och vi ser att Laodicea är en tyst församling. Den hörs inte.

Om vi säger att 1 dygn är 1000 år (Ps 90:4 och 2 Pet 3:8) då blir ½ timme 21 år. Är det den tid som Laodicea skall verka och dominera det kyrkliga landskapet.

Den 4:e Välsignelsefloden

1 mos 2:14 <Trad:> Och namnet på den 3:e floden är Tigris [Hidekel] och den flyter öster om Assyrien, och den 4:e floden är Eufrat.
| <Alt:> Och namnet på den 3:e strömmen är Hidekel [Församlingens Glädje *] och den flyter framför Välsignelsen [Assyrien], och den 4:e strömmen är Eufrat [Frukten, Vinpressarna, Sprida **].
{* Hidekel [Tigris, församlingens glädje, glädjen förtorkar, Guds törnbuske, församlingens ende, ödmjuk lägga fram sin gåta, den lilla vassa],
** Eurfrat [Frat, bryta fram, frukten, fruktträd, sprida, vinpressarna, hålen]}

Vi ser här att det talas om både Frukt, Vinpressarna och Sprida och också bryta fram.

Det här är alltså en tid när vi får bära frukten av det som varit. När Guds vinpress trampas utanför staden, som vi läser om i Upp 14:19 – 20.

Vi kan också läsa om floden Eufrat i Upp 16:12. Där det talas om att floden Eufrat skall torka ut. Guds sista välsignelseflod kommer alltså att torka ut på slutet och då kommer den 6 vredesskålen att hälla övar jorden.

Och i samband med det står både Satan, Vilddjuret och den Falske Profeten (Muhammed) nämnda. Och där nämns också Harmagedon, Som kan associeras med Hamongog som finns i Hes 39:11. I samband med att Gog får sin grav öster om havet. En profetia som man kan se förebådar Gaza remsan som vi har idag.

Den 4:e hästen

Upp 6:7. Och när han öppnar det 4:e sigillet hör jag det fjärde väsendets röst som säger: Kom och se.
Upp 6:8. Och jag ser, och se en grön häst, och han som satt på den, hans namn är döden, och dödsriket följer med honom, och han ger makt åt dem att döda på en fjärdedel av jorden, med svärd och med svält och med död, och med jordens vilddjur.

Här ser vi också de hemska tider som hänger samman med den sista tiden. Det är döden och dödsriket som skall ge sig till känna. Och det är svält och svärd. Och här ser vi åter den Gröna hästen, Grönt är ju en symbol för Islam. Och vi ser att det skall behärska ¼ av jorden. Något som Islam gör idag.

Summering
Den sista församlingen skall vara en ljum församling, varken varm eller kall. Det skall vara en kristendom light, där man har kvar ena benet i världen.

Den sista församlingen skall vara blind och naken. Den skall inte se de andliga sanningarna men alla andra skall se att den är fel på det.

Den sista församlingen är på slutet och sedan kommer Guds Sabbat, 1000 årsriket, När Gud har gjort människan så som han velat.

Vi kristna som tagit emot Jesus vi kommer att kunna kasta oss ner inför honom och tacka honom för att han genomfört sin plan, att de som försökte stoppa honom, dem har han förgjort, och de som går hans väg dem ger han lön.

Laodicea är en tid av något halvdant. Det är en halvnatur och det är en andligt sett tyst församling.

Nu tar Guds välsignelser över mänskligheten slut och han kommer att släppa lös alla negativa krafter innan han slutligen besegrar dem för att därefter genomför sitt rike



Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar