söndag 2 augusti 2015

De 7 församlingarna

Tyatira, Islam, Profeten Muhammeds lära

Tyatira (Upp 2:18 – 29). Den församling där profetissan Jesabel verkade är en profetia på Islam. Där Muhammed, den falske profeten införde saker som inte har i Jesu församling att göra. Och vi kan läsa om hur klart Gud tar ställning mot den falske profeten, här representerad med kvinnan Jesabel.

Upp 2:18. Och skriv detta till ängeln [budbäraren] i församlingen i Tyatira [fortsatt offer]. Så säger Guds son, han som har ögon som elds flammor och vars fötter liknar skinande koppar [brons]:
Upp 2:19. Jag vet dit slit och kärlek och tjänande och tro och din uthållighet och dina insatser, och de sista fler än de första.

Islam är en gärningslära. Det är viktigt att man följer de regler som Muhammed satte upp. Vi ser här 6 punkter och det är intressant för Muslimerna har sina 5 pelare, det viktiga att tänka på, och dessutom Jihad. Man ska:

Läsa Trosbekännelsen
Ge Allmosor
Vallfärda
Bedja vid vissa tidpunkter
Fasta under Ramadan

Och sedan har vi det vi förknippar med Muslimernas Heliga Krig, Jihad, men som egentligen står var strävan, kamp och som kan vara mer än bara krig.

Upp 2:20. Men jag har något mot dig, att du tillåter kvinnan Jesabel [Baals flöde, ö-bon, utsöndrat skräp, svettiga strömmar], hon som säger att hon är profetissa för att undervisa och för att lura mina tjänare att bedriva hor [avgudadyrkan], och att äta avgudaoffer.

Här ser vi Profetissan nämnas. Och att hon säger sig var profetissa. Det är likadant som Muhammed som sade sig var Profet.

Upp 2:21. Och jag ger henne tid att ångra sig från sin otukt [avgudadyrkan] och verkligen omvända sig.
Upp 2:22. Se, jag kastar, henne på sängen, och de som horar med henne in i väldig plåga [nöd, förföljelse], om inte de omvänder sig från sina handlingar.

Islam är en sjuk religion. Och den ger plåga för de som hamnar i den. Och det är avgudadyrkan den ägnar sig åt.

Upp 2:23. Och hennes barn skall jag krossa och tillintetgöra [döda till döds] och alla församlingarna skall veta att jag är den som granskar njurar och hjärtan och jag skall ge åt er, var och en, efter era gärningar.

Men Gud kommer att förinta Islam. Det skall till sist inte bli något av den. Och vi är nu inne i ändens tid när den falske profeten skall kastas i sjön som brinner med Eld och Svavel (Upp 19:20).

Upp 2:24. Men åt er säger jag och åt övriga i Tyatira [fortsatt offer] som inte har samma lära och som inte vet Satans djup som de säger, jag skall inte lägga mera börda på er.
Upp 2:25. Men bevara det du har, tills jag kommer.

De som inte har Muhammeds lära, som Gud kallar Satans Djup, de godkänner Gud. Vad nu det innebär i praktiken, vet inte jag. Det kan syfta på personer inom Islam som lever som Gud vill genom att ta avstånd från Muhammeds hemska lära, eller det kan syfta på Kristna som lever i de områden där Islam härskar.

Gud uppmanar i varje fall de som tar avstånd från Muhammeds hemska lära att bevara det de har.

Upp 2:26. Och den som segrar och den som bevarar [vaktar, håller] mina gärningar ända till slutet, till honom skall jag ge makt över folken [hedningarna, nationerna, stammarna].
Upp 2:27. Och han skall valla [bestämma över, vara herde för] dem, med en stav av järn, för de saker som är gjorda av lera krossas, som också jag har mottagit från min far.
Upp 2:28. Och jag skall ge honom morgonstjärnan.
Upp 2:29. Den som har öra han hör vad anden säger till församlingarna.

Här ser vi något som är intressant idag och det är att Islam skall få morgonstjärnan. Morgonstjärnan är planeten Venus som går upp strax innan solen går upp och som lyser väldigt starkt. Med andra ord så talar Gud här om att Islam skall komma fram i slutet, precis innan Jesus kommer. Och den skall få makt över folken på samma sätt som vi idag ser hur Islam går fram, och inget tycks kunna stoppa den.

Det här som vi tycker är så hemskt idag att se hur Islam väller in i landet och med något konstig självkarlhet tar för sig och skaffar sig en makt position i vårt samhälle. Det är alltså helt i linje med Profetian.

Vi ser också att det skall vara en hård religion. Man skall styra med en stav av järn som krossar det som är av lera. Islam är alltså ett redskap för Gud att krossa den ljumna tron. Den som inte håller måttet. Det gäller alltså här att vara stark, och stå stadigt på klippan Jesus. Och den avkristning som vi ser i det Svenska samhället bidrar till att skapa ett samhälle med ljumna kristna.



Den 4:e ängeln blåser i Basun

Upp 8:12. Och den 4:e ängeln [budbäraren] trumpetar [blåser i basun] och tredjedelen av solen och tredjedelen av månen och tredjedelen av stjärnorna förgörs [slås ner], så att en tredjedel av dem förmörkas och dagen skall inte skina med en tredjedel och likaledes natten.
Upp 8:13. Och jag ser och jag hör en ängel [sändebud, annan grundtext: örn], som flyger högt på himlen [i himlens mitt], och säger med väldig röst: Ve ve ve, de som bor på jorden, vid de 3 återstående änglarnas [budbärarnas] trumpet [basun] ljud, när de skall trumpeta [blåser i basun].

Här står att en tredjedel av ljuset skall försvinna. Och så blev det för Islam tog över stora delar av de Kristna områdena, kanske c:a 1/3. Och vi ser att där predikades inte Jesus, solens ljus. Där fanns ingen livaktig församling, månen ljus, och där försvann de människor som varit rättesnöre med sin tro på Jesus.

I vers 13 talas om ett speciellt elände, som här beskrivs som 3 ve och vi känner igen de änglarna som flyger högst på himlen i Upp 14:6 – 11. De är våra TV satelliter och då är det intressant att här talas det också om en ängel, budbärare, som flyger högt på himlen.
Det innebär förmodligen att det här som står här om de sista församlingarna kommer att vara verksamt också i den sista tiden. Den vi lever i nu när vi har TV satelliter. Och vi kommer att kunna titta på det på våra TV program.

Den 4:e sonen efter Set

1 mos 5:15 Och Mahalalel levde i 65 år och avlade Jered [sänkan, han i sänkan, han som fallit ned, han som minskat, han som darrade av skräck].

Jered är då Tyatira som är den Islamska värden och vi ser här hur det är sänkan, den som fallit. Precis som Islam förlorade Jesus och mycket av det som fanns i Kristendomen, och blev en religion där man levde i skräck.

Det 4:e Sigillet

Upp 6:7. Och när han öppnar det 4:e sigillet hör jag det fjärde väsendets röst som säger: Kom och se.
Upp 6:8. Och jag ser, och se en grön häst, och han som satt på den, hans namn är döden, och dödsriket följer med honom, och han ger makt åt dem att döda på en fjärdedel av jorden, med svärd och med svält och med död, och med jordens vilddjur.

Det 4:e sigillet handlar om den gröna hästen. Grön är som bekant Islams färg. Och här ser vi verkligen vad Islam är. Det är döden och dödsriket. Och det skall död på ¼ av Jorden vilket vi vet att Islam härskar över ¼ av Jordens befolkning och de håller dem i en andlig död.

Den 2:a  Välsignelsefloden

1 mos 2:13 | <Trad:> Och namnet på den 2:a floden är Gihon [ström], den omger hela landet Kus [Etiopien].
| <Alt:> Och namnet på den 2:a strömmen är Gihon [Krigarna *], den låter omvända hela den fasta grunden och gör den kraftig.
{* Gihon [ström, mage, buk, krigarna, de som stångas, ned tryckarna]}

Även här gäller då följaktligen den 2:a välsignelsefloden och vi ser att Krigarna, är ett bra namn när det gäller Islam, och också ned tryckarna. Och tillsammans med Den Katolska kyrkan blev det ett väldigt stort område som blev involverat.

Den 2:a hästen

Upp 6:4. Och en annan häst, en röd [eld lik], kommer ut, och åt honom, som sitter på den, ges att ta freden [friden, ordningen] bort från jorden, så att de dödar [stympar, slaktar] varandra, och han ges det väldiga svärdet.

Här ser vi att också den andra hästen stämmer med det här att det blir en tid av krig då man skall döda varandra. Och det var så det var och vi hade hemska tider med Islam som bredde ut sig med svärdets makt. Och de kristna som kämpade emot och lyckades stoppa Islamiseringen, så att inte hela Europa blev Islamskt.

Sammanfattning
Tyatira står för Islam och det är den falske profetens lära. Det är en lära som innehåller Satans djup. Och Gud skall krossa dess efterföljare. Den som ger sig under Islam kommer att få hemska plågor.

Det är en lära som sprider mörker och den är från döden och dödsriket och den kommer att behärska ¼ av jorden vilket vi ser idag att den gör.

Men det finns några som inte har anammat Satans djup och dem godkänner Jesus.

Islam skall komma i den sista tiden före Jesu återkomst och då styra med en stav av järn. Precis som vi ser idag.

Islam tillhör en krigisk tidsålder.



Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar