torsdag 6 augusti 2015

De 7 församlingarna

Summering

Vi har nu gått igenom alla de 7 församlingarna, och känner igen oss. Och vi kan se att de olika församlingarna kommit, en efter en, och vissa har också passerat och vi kan idag se att vi i många av västvärdens församlingar har kommit fram till Laodiceas tid idag. Och då vet vi också, sett ur det här, att snart kommer Jesus.

Det är som vanligt intressant att se att Gud viste allt redan innan det började och vi som sitter här på slutet vi kan se att det han sa det stämde.

Här har vi summeringarna sammanställda:

Efesos:
Efesos var den Judekristna församlingen som vi hade allra först och som började på Pingst dagen i Jerusalem.

Det var en arbetande och kämpande församling.

Den avslöjade falsk kristendom i form av falska Apostlar

Den första församlingen tappade sin första kärlek, på samma sätt som mänga andra kristna rörelser har gjort genom tiderna.

Gud tog ljusstaken ifrån den första församligen och det har sedan den första tiden inte funnits någon kristen tro att tala om, bland Judarna.


Smyrna:
Den andra församlingen Smyrna var den Hednakristna församlingen som segrade och som erövrade hela Romarriket och gjorde det till Kristet.

Det var en tid av förföljelse, fängelse och lidande för de Kristna.

Jesu budskap segrade i hela Romarriket.


Pergamon:
Pergamon är den Katolska kyrkan som startade på 300 talet och som finns än idag.

Där är mycket gärningslära och man har blandat in annat än Jesus och därmed infört avgudadyrkan. Man har tagit in helgondyrkan och Mariadyrkan som skall efterlikna de många Gudar men hade i den Romerska tron.

De som har en sann kristen tro har det i hemlighet.

Om man inte vänder om kommer krig och det fick vi med Islam som tog en stor del av det katolska området.

Den här tiden står för mycket krig och vad man införde i den katolska kyrkan var också ett Hierarkiskt system med Biskopar och Påven etc.

Det här kommer att vara en kyrka med Andlig fattigdom och man kommer att ta betalt för de andliga upplevelserna, och kräva pengar från medlemmarna.

Tyatira:
Tyatira står för Islam och det är den falske profetens lära. Det är en lära som innehåller Satans djup. Och Gud skall krossa dess efterföljare. Den som ger sig under Islam kommer att få hemska plågor.

Det är en lära som sprider mörker och den är från döden och dödsriket och den kommer att behärska ¼ av jorden vilket vi ser idag att den gör.

Men det finns några som inte har anammat Satans djup och dem godkänner Jesus.

Islam skall komma i den sista tiden före Jesu återkomst och då styra med en stav av järn. Precis som vi ser idag.

Islam tillhör en krigisk tidsålder.


Sardes
Sardes, den 5:e av församlingarna motsvarar reformationskyrkan.
Men den Reformation som man hade på 1500 talet den gick inte hela vägen. Man var inte färdig.

I Kyrkorna från reformationen finns inte förståelse för att Jesu andra tillkommelse är nära idag.

Man kan se det som händer som att Gud upprättar sin församling igen.

Men den förföljelse som har varit av sanna kristna, den kommer inte att ta slut än utan det finns mer som måste göras.

Man kan också se att samtidigt som reformationen kommer så kommer en ny utveckling inom vetenskap och gamla sanningar ifrågasätts och nya teorier tas fram med experiment.

Filadelfia:
Den 6:e församlingen Filadelfia står för den väckelsekristendom som började under 1800 talet och som sträcker sig fram till våra dagar.

Det är en församling som inte har makt utan verkar bland folket.

Det är en församling som är starten på den Messiasrörelse som vi ser bland Judarna idag och som växer kraftigt just nu.

Filadelfia är den församling som kommer att finnas under 2:a Världskriget och när Hitler dödade 1/3 av alla Judar.

Tillvaron kommer totalt att vändas upp och ner. Den traditionella uppfattningen om himlen kommer att ändras. Och Många trosuppfattningar kommer att ändras. Och många människor försöker gömma sig i det gamla.

Det här är en tid både av skörd och utbredning av tron på Jesus, men också en tid för Guds vrede.

En hemsk anda som står för döden och dödsriket, tar för sig över jorden och kommer att behärska ¼ av människorna. Och idag har vi haft både Socialismen och Islam som var och en för sig uppfyller det här.

Filadelfia är kopplat till den heliga staden i Upp 21 – 22. Där vi läser hur Jesus är vårt tempel. Och hur vi skall se Guds namn på våra pannor.

Laodicea:
Den sista församlingen skall vara en ljum församling, varken varm eller kall. Det skall vara en kristendom light, där man har kvar ena benet i världen.

Den sista församlingen skall vara blind och naken. Den skall inte se de andliga sanningarna men alla andra skall se att den är fel på det.

Den sista församlingen är på slutet och sedan kommer Guds Sabbat, 1000 årsriket, När Gud har gjort människan så som han velat.

Vi kristna som tagit emot Jesus vi kommer att kunna kasta oss ner inför honom och tacka honom för att han genomfört sin plan, att de som försökte stoppa honom, dem har han förgjort, och de som går hans väg dem ger han lön.

Laodicea är en tid med något halvdant. Det är en halvnatur och det är en andligt sett tyst församling.

Nu tar Guds välsignelser till mänskligheten slut och han kommer att släppa lös alla negativa krafter innan han slutligen besegrar dem för att därefter genomför sitt rike.



Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar