fredag 28 augusti 2015

minJesus 22

Jesus dömer och upprättar sitt styre

Här har vi ytterligare en intressant Psalm om Jesus. Jesus skall regera från Sion, det nuvarande Jerusalem.

Här kan vi kanske se det som nu händer omkring oss. Han krossar konungarna, han dömer hedningarna. Det är nu vi ser domar går fram över jorden och drabba de som inte går Guds väg.

Här kan vi läsa om det i Psalm 110, och man brukar säga att psalmerna har nummer som motsvarar årtalen efter år 1900, alltså Psalm 43 motsvarar 1943 etc. Och här kan man alltså se det som då hände 2010. Det är då den Arabiska våren började verka, och som senare blev till en dom.

Och vi ser de domar som nu går fram i Arabvärlden. Och också börjar sprida sig in i Europa.

Här ser vi alltså fortsättningen. Det är att Jesus intar makten och upprättar sitt styre. Det här som vi då ser idag det är det sätt som Jesus använder för att komma dit, för att upprätta sitt styre. För att ta makten. Han kommer att bli vår herre, och han kommer att regera jorden.

Och i det här sammanhanget är det då också intressant att se versarna 1 – 3 där vi ser hur oerhört fokus vi idag har runt Jerusalem. Hur det är Guds folk Israel som innehar det idag. Och hur det är Jesus som get dem det, mot alla som försöker hindra det. Och hur Guds löften idag håller på att gå i uppfyllelse med Israel.


Psalm 110

Ps 110:1.  En Psalm som kom till David [älskad, vän, farbror]. Jesus [Jashve] säger till min herre: Sitt på min högra sida ända tills jag lägger dina fiender till en fotpall för dina fötter.
Ps 110:2.  Jesus [Jashve] sträcker ut din makts spira från Sion, han har segrat mitt bland dina fiender.
Ps 110:3.  Villigt [överflödande, spontant] är ditt folk, i tid är din styrka [armé, kraft], i helig ära, av nåd [moderlivet, jungfrun], från din ungdoms morgondagg.
Ps 110:4.  Jesus [Jashve] har svurit och han ångrar sig inte, du är präst i evighet, min rättfärdige konung [Melki Sedek] som jag har förordnat.
Ps 110:5.  Herren är på din högra sida, krossande konungarna på vredens dag.
Ps 110:6.  Han dömer hedningarna, helgande [fyllande] hedningarna, en myckenhet av krossade huvuden över jorden.
Ps 110:7.  På det sättet intar han makten [grunden, stödet] och på så vis upprättar han sitt styre.


Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar