tisdag 18 augusti 2015

minJesus 12

Jesus är vår föda, hans blod gäller.


Vi får Jesu liv i oss och inte bara föda som bygger på lagen, liv från örter. Utan Jesu kropp, hans kött och blod, Hans Evangelium och Frälsning. Hans Ande. Och det är Jesu blod till frälsning som skall spridas ut över värden.

1 mos 9:3 <Trad:> Allt som rör sig, de djur som andas, är för er till mat, liksom det gröna gräset [liksom den malda säden] som jag gav till er till föda.
| <Alt:> Allt som är i rörelse [svärmande], det ande fyllda livet, är till för er att ta in, liksom det friska, som skjuter skott, som jag har gett er för att ta hand om er.

Vi har nu fått, det friska, ande fyllda, livet, och vi kan i den traditionella översättningen se hur födan nu lyfts från växter, stationärt ointelligent liv, skapat 3:e dagen, alltså före Jesu offerdöd, till djur, rörligt intelligent andlig liv, skapat 5 och 6:e dagen, alltså efter Jesu offerdöd.

Och en mycket intressant tolkning här är att vi ser det slaktade lammet Jesus som det djur som vi får till vår föda. Här när Jesus har offrat sig (1 Mos 8:20) för våra synder ger oss Gud djur, det slaktade lammet, till föda och vi får liksom i nattvarden äter Jesu lekamen och blod, och vi blir fyllda med det Jesus gjorde, för att vi skall leva det liv han har tänkt sig och vara fria i Jesu namn. Ja för att vi skall bli en del av hans lekamen på Jorden.


1 mos 9:4 <Trad:> Inte desto mindre skall ni inte äta kött som har i sig sitt blods ande.
| <Alt:> Bara evangelium i hans ande, hans blod, skall ni fylla er med för min skull.

Här ser vi i den alternativa översättningen att det bara är evangeliet som fungerar och är det vi skall ha, och det är Evangeliet i hans anda och hans blod. Här kommer alltså den andra delen av nattvarden in, Jesu blod.

Och med tanke på att Evangelium och kött skrivs lika dant på Hebr. Så har vi hela nattvarden i den här versen.

1 mos 9:6 | <Alt:> Den blodrödes [Adams] blod är det utgjutna, hans blod skall spridas ut i människan, för Gud har gjort människan genom sin avbild.

Och vi ser hur Jesu blod sprids ut i människan (människosläktet). Det är det försoningsoffer som behövdes. Och det som står i 1 mos 1:26 - 27 att Gud gjorde människan till sin avbild har här skett., när Jesus offrade sitt blod och dog, och Jesus var Guds like och avbild och därmed blev människan skapad.

Jesu offer är det centrala i hela Guds frälsningsplan och det är det som ger den slutliga segern. Gud skapar människan till sin avbild, till Jesus och församlingen.


1 mos 9:7 Och var fruktsamma och överflöda [bli många] och behärska den fasta grunden [jorden, landet, marken] och bli många på den.

Åter en gång kommer missionsbefallningen, var fruktsamma och bli många och överflöda jorden. Det här är alltså något mycket viktigt i Guds verk eftersom det återkommer gång på gång.

Och vi ser att det är den försonade människan. Människan som är Guds avbild som Gud vill ha ut över Jorden, det är den människan han vill skall överflöda Jorden.

Det här budskapet att tron på Jesus skall överflöda jorden. Det har vi sett många gånger nu i den här serien och det är ett mycket viktigt Budskap. Gud vill alla mäniskors väl och därför vill han att alla skall få del av Jesu nåd och bli frälsta in i hans fantastiska rike.



Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar