lördag 1 augusti 2015

De 7 församlingarna

Pergamon, Den katolska Kyrkan

Pergamon (Upp 2:12 – 17). Där man börjar att blanda in avgudadyrkan. Alltså den tid när kristendomen blev stadsregion i Romarriket, och man började med helgon dyrkan och Maria dyrkan etc.

Upp 2:12. Och skriv till ängeln [budbäraren] för [i] Pergamons församling: Detta säger han som har det skarpa tveeggade svärdet:
Upp 2:13. Jag vet dina gärningar och var du bor, där Satans tron är. Och du bär mitt namn och förnekar inte min tro, även i de dagarna när Antipas mitt tillförlitliga vittne dödas [dödades] bland er, där Satan bor.

Den Katolska kyrkan är mycket av en gärningslära. Vi har Munkar och Nunnor som gör goda gärningar och vi har ceremonier etc. Och att det var i Rom det skulle uppstå det ser vi på uttrycket ”Där Satan bor.” På den tiden ansågs bland många Rom som ondskans säte.

Upp 2:14. Men jag har något mot dig, eftersom du å andra sidan håller fast vid Balams läror, som lärde Balak att åstadkomma förargelse inför Israels barn, att äta avgudaoffer och bedriva hor [avgudadyrkan].

Här ser vi just att man blandade in sådant som hade tillhört de gamla Gudarna. Man åt av avgudaoffer, och man bedrev Hor, vilket ofta i Bibeln är en symbol på att man har andra Gudar förutom Jesus.

Upp 2:15. Du har dessutom också det att du är stark i [håller fast vid] Nikolaiternas lära som jag avskyr.

Nikolaiternas lära syftar på en mänsklig maktstruktur som man byggde in i kyrkan. Den hade delvis funnits tidigare men nu permanentade man den och satte den på plats mera tydligt, med påvar och Biskopar etc.

Upp 2:16. Omvänd dig, om inte kommer jag strax till dig och skall föra krig mot er med min muns svärd.
Upp 2:17. Den som har öra han hör vad anden säger till församlingarna, Den som segrar, till honom skall jag ge att äta från det gömda [hemliga, skylda] mannat, och jag skall ge honom en vit [skinande] sten, med ett nytt namn skrivet på som ingen vet utom mottagaren.

Guds uppamning är att omvända sig från det som är fel. Och det är intressant att Gud skriver att han skall föra krig mot dem, och som vi vet så kom Islam på 600 talet och tog med Krig en stor del av det tidigare Katolska området.

Vi ser här också att man skall få äta av det gömda mannat. Alltså Gud sanning är inte uppenbar längre i den här kyrkan. Och likaså kan vi se att det namn man får på den vita stenen är hemligt. De som är kristna och fyllda med Jesus de får vara det som individer och i hemlighet.

Vi ser också att det talas om en vit sten. Den Katolska kyrkan är orubblig. Den är som en sten och den kan inte förändras utan väckelsen måste gå nya vägar förbi den. Så som vi också vet att det blev.


Den 5:e ängeln blåser i Basun

Upp 8:10. Och den 3:e ängeln [budbäraren] trumpetar [blåser i basun], och det faller en väldig stjärna brännande [tändande] som en fackla [en lampa], på tredjedelen av floderna och på vattenkällorna.
Upp 8:11. Och stjärnans namn benämns malört, och följden är att tredjedelen av vattnen blir till malört, och många människor dör av vattnen, eftersom de görs bittra.

Här ser vi hur det friska vattnet görs bittert. Annat än Jesus blandas in och det var vad man gjorde när den Kristna tron blev statsreligion i Romarriket. Då infördes Helgondyrkan och Maria dyrkan etc. För att efterlikna det system av Gudar man hade tidigare. Och det här gör att människor avfaller från den rena kristna tron och dör andligt.


Den 3:e sonen efter Set.

1 mos 5:12 Och Kenan levde i 70 år och avlade Mahalalel [Guds ryktbarhet, Guds pris, prisad av Gud].

Mahalalel är den tredje sonen efter Set och motsvarar då logiskt Pergamon, det var den Romerskt katolska kyrkan och vi kan se att kyrkan nu blev berömd och ryktbara, precis som den Romersk katolska kyrkan dominerade i västvärlden på den tiden, ja var den officiellt godkända religionen.

Det 3:e sigillet

Upp 6:5. Och när han öppnar det 3:e sigillet hör jag det tredje väsendet som säger: Kom och se. Och jag ser, och se en svart häst, och han som sitter på den har en våg i sin hand.
Upp 6:6. Och jag hör en röst i mitten av de 4 väsendena som säger: En dagsranson [mått] vete för en denar och 3 dagsransoner [mått] korn för en denar och var inte skyldig för [gör inte fel med] oljan och vinet.

Det blir en tid av fattigdom, de andliga sanningarna flödar inte längre utan olja, välsignelse, och vin, glädje, finns inte i den här kyrkan. Och man får köpa det andliga för pengar. Precis som det var i den katolska kyrkan som gjorde sig själv rik.

Den 2:a Välsignelsefloden

1 mos 2:13 | <Trad:> Och namnet på den 2:a floden är Gihon [ström], den omger hela landet Kus [Etiopien].
| <Alt:> Och namnet på den 2:a strömmen är Gihon [Krigarna *], den låter omvända hela den fasta grunden och gör den kraftig.
{* Gihon [ström, mage, buk, krigarna, de som stångas, ned tryckarna]}

Tittar vi nu också på den 2:a välsignelsefloden ser vi att det talas om Krigarna, och Ned tryckarna. Och Vi kan också läsa att det omvänder hela den fasta grunden, och gör den kraftig.

Och som vi vet så var det mycket stridigheter på den tiden och vi skrev också ovan om Nikolaiternas lära som gick ut på att trycka ner och behärska. Men Kyrkan etablerade sig i hela det Romerska området, och blev därmed en stor kyrka.

Den 2:a Hästen

Upp 6:4. Och en annan häst, en röd [eld lik], kommer ut, och åt honom, som sitter på den, ges att ta freden [friden, ordningen] bort från jorden, så att de dödar [stympar, slaktar] varandra, och han ges det väldiga svärdet.

Tittar vi på den andra hästen så finner vi samma sak. Det är en tid av Krig och dödande. Och det var så det var i historien, vid den här tiden.

Sammanfattning
Pergamon är den Katolska kyrkan. Där är mycket gärningslära och man har blandat in annat än Jesus och därmed infört avgudadyrkan. Man har tagit in helgondyrkan och Mariadyrkan som skall efterlikna de många Gudar men hade i den Romerska tron.

De som har en sann kristen tro har det i hemlighet.

Om man inte vänder om kommer krig och det fick vi med Islam som tog en stor del av det katolska området.

Den här tiden står för mycket krig och vad man införde i den katolska kyrkan var också ett Hierarkiskt system med Biskopar och Påven etc.

Det här kommer att vara en kyrka med Andlig fattigdom och man kommer att ta betalt för de andliga upplevelserna, och kräva pengar från medlemmarna.



Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar