tisdag 27 september 2016

De 7 församlingarna 10,
Den 5:e Basunen,
Den Nya tidens elände och Krig


Och här ser vi att det som kommer är värre. Det är hemska tider som stunder nu efter de 4:a första Basunerna.

Upp 8:13. Och jag ser och jag hör en ängel [budbärare, annan grundtext: örn], som flyger högt på himlen [i himlens mitt], och säger med väldig röst: Ve ve ve, de som bor på jorden, vid de 3 återstående änglarnas [budbärarnas] trumpet [basun] ljud, när de skall trumpeta [blåsa i basun].

Det är tre ve på samma sätt som det är 3 Basuner kvar. Så de här tre sista basunerna står alltså på ett speciellt sätt för elände och hemskheter.


Upp 9:1. Och den 5:e ängeln [budbäraren] trumpetar [blåser i basun] och jag ser en stjärna som har fallit från himlen till jorden och den får nyckeln till dödsrikets [avgrundens] hål [brunn, schakt].
Upp 9:2. Och han öppnar dödsrikets [avgrundens] hål [brunn, schakt] och det stiger upp rök från hålet [brunnen, schaktet], som röken av en väldig ugn, och solen och luften förmörkas av hålets [brunnens, schaktets] rök.
Upp 9:3. Och från röken kommer gräshoppor på jorden och till dem ges makt, som den jordens skorpioner har.
Upp 9:4. Och det sägs till dem att inte skada jordens gräs eller något grönt [friskt] eller något träd [buske] utan endast de människor som inte har Guds sigill på sina pannor.

Vi ser här att avgrundens brunn öppnas och ondskan släpps ut. Det är alltså det som hände under Sardes församlings tid, den 5:e församlingens tid. Alltså det som började med 1500 talet. Det som kallas Upplysningstiden. Den nya tiden. Parallellt med att Reformationen började så började också hela det Kristna tänkandet ifrågasättas.

Men det är bara de som inte har Jesus som skall skadas, det läser vi i vers 4, de som inte tror på Israels Gud, det är bara de som inte har Guds Sigill på sina pannor, som drabbas, när Dödsrikets brunn öppnas.

Och det är röken från dödsrikets brunn som gör att Jesus inte syns, röken är den ondska som kommer när upplysningstiden inträffar. Detta på grund av det Gudsförnekande som då kommer parallellt med att Jesu budskap går ut, och Solen är en symbol för Jesus, det klara ljuset.



Upp 9:5. Och det ges till dem att inte döda dem men att pröva [tortera, plåga] i 5 månader och prövningen deras är som plågan [prövningen, tortyren] när en skorpion sticker en människa.
Upp 9:6. Och i de dagarna skall de söka döden och skall inte finna honom och de skall längta efter att dö och döden skall fly bort från dem.
Upp 9:7. Och gräshopporna var lika hästar som förberett sig till krig, och på deras huvuden var som kronor som liknade guld, och deras ansikten [framsidor] var som människors ansikten [framsidor].
Upp 9:8. Och de har hår som hår hos kvinnor och tändernas deras var som lejons.
Upp 9:9. Och de har bröstplattor [brynjor] som bröstplattor [brynjor] av järn och deras vingars ljud är som ljudet av många hästvagnar som löper in i krig.
Upp 9:10. Och de har svansar [stjärtar] som hos skorpioner och i deras svansar [stjärtar] var sporrar och deras makt att skada människorna i 5 månader.

Här ser vi hur hemska saker beskrivs och delar av det påminner om 1:a Världskriget och dess vapen. Vi har ljudet som av många hästvagnar, och vingars ljud, alltså ljud av flygplan, och det pekar på 1:a världskriget när flygplan kom in i krigen..

Vi ser också att det talas om 5 månader och siffran 5 kan vi då låta peka på de 5 år som var involverade 1914, 1915, 1916, 1917 och 1918.

Vi ser att det talas om bröstplattor av järn liksom stridsvagnarna var bepansrade med Järn plattor.

Vi ser också att det talas om Svansar och jag ser framför mig kanonrören som i sig har projektiler lik sporrar som det kallas i texten.

Upp 9:11. Och de är under sin kung dödsrikets [avgrundens] ängel [sändebud]. Namn på honom på hebreiska är Abaddon och på grekiska har han namnet Apollyon [fördärvaren].

Summerar vi det här så talar vi om tiden från 1500 talet när Nya tankar kom fram och fram till och med tiden för 1:a Världskriget, och det var också den tid som Reformationskyrkan hade störst inflytande.

Och vi ser i versen 11 att mycket av det vi ser alltså är direkt från den Onde. Här kallad Abandon.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar