lördag 3 september 2016

Guds Vrede 27,
Guds Vrede i Domen, Vreden leder till Eldsjön, men Guds frälsning sätter fri

Ett utslag av Gud vrede ser vi i domen som vi kan läsa om i Upp 20.

Upp 20:11. Och jag ser en väldig skinande [vit] tron och han sitter på den. Jorden och himlen flyr bort från hans ansikte, och ingen plats finns för dem.
Upp 20:12. Och jag ser de döda, små och stora, ställda inför Gud, och böcker öppnas och ytterligare en bok, det är livets, och de döda döms utifrån det som skrivits i böckerna, enligt deras gärningar.
Upp 20:13. Och havet ger ifrån sig de döda, i sig, och döden och dödsriket [Hades] de ger ifrån sig de döda i sig. Och de döms, var och en enligt sina gärningar.
Upp 20:14. Och döden och dödsriket [Hades] slängs i elds sjön. Detta är den andra döden.
Upp 20:15. Och om någon inte finns skriven i livets bok, slängs han i elds sjön.


Här ser vi domen. Guds Dom över alla människor. Var och en för sig. Och vi skall alla dömas efter våra gärningar, det vi gjort eller det vi borde gjort men underlåtit. Gud vet allt. Och alla är vi egentligen förtjänta av det eviga straffet. För alla har vi misslyckats, på olika sätt. Fallit i synd och inte varit öppna och ärliga.

Men här kommer Jesus in och hans fantastiska frälsning. Det är genom honom som vi inte blir straffade. Vi bli fria för han har redan tagit vårt straff.

Och de som inte här i livet tagit emot Jesus frälsning. Accepterat att bli en del av honom. Bli som han. Ha honom i sig. De drabbas av Guds vrede. 

Och straffet det är Eld sjön.

Vi kan också dra oss till minnes det som stod om den tredje Budbäraren på himlen och de som tillber Vilddjurets TV och Vilddjurets Internet sidor och tar in hans budskap i TV och på Internet.

Det står

Upp 14:10. Så skall han dricka av Guds vredes [raseris] vin i outspädd blandning, i hans vredes bägare, och han skall torteras i eld och svavel inför de heliga änglarna [sändebuden] och inför lammet.

Här är alltså ett straff som påminner om det som är vid domen, och det visar lite vilken fruktansvärd makt TV och Internet har och hur galet det är om man lyssnar på fel källor, ger sig hän åt denna världens förförelse och ser på Vilddjurets budskap.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar