fredag 2 september 2016

Guds Vrede 26,
Guds vrede i Skapelsen


Även i Skapelsen (1 Mos 1) kan vi se saker som pekar på Guds vrede, och att den skall föregå Jesu kommande.

Ser vi på skapelsen som Guds Andliga skapelse, så är skapandet av Människan till Guds avbild, Guds slutliga lösning. Det är hans rikes kommande och Jesu kommande.

Det som föregår det är alltså skapandet av djuren. Och det är där vi nu befinner oss. En tid när vi ser att det finns även onda djur, en bild på Guds vrede.


Vi kan läsa

1 Mos 1:24 Och Gud sade: Djur skall komma fram på marken, djur som andas, efter sina arter, och boskapsdjur och landdjur [kräldjur] och det levande på marken, efter sina arter, och det blev så.
1 Mos 1:25 Och Gud gjorde markens djur efter sina arter och boskapsdjuren efter sina arter och landdjuren [kräldjuren] efter sina arter, och Gud såg att det var gott.

Innan Gud skapade människan som var hans avbild. Som alltså var som han ville ha henne. Så skapade Gud djuren, och de var av olika slag och ett slag av dem var kräldjuren. Ormen tillhör den här gruppen och vi ser alltså här att det kom före Skapandet av människan.

Man kan också översätta markens djur, och det levande på marken, med Vilda djur. Så här finns alltså också vilddjuret beskrivet.

Både ormen representerande ondskan och vilddjuret är med innan Gud slutligen skapar människan. Och den här tiden, tiden före människan, representerar alltså tiden med Guds vrede.

Nu är vi inne i vredens tid som vi sett i de tidigare avsnitten och då kommer alltså snart Guds skapelse av människan och vi är där som Gud arbetat för i alla år. Och snart kan den 6:e dagen alltså avslutas och 1000 årsriket inledas.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar