torsdag 1 september 2016

Guds Vrede 25,
Nederlag för dem som är mot Jerusalem


I Sak 14 kan vi läsa ytterligare en variant av hur Gud skall straffa dem som är mot Jerusalem. Alltså de nationer och folk som är mot Judarna, och är mot deras rätt att bo i Jerusalem och Israels land.

Sak 14:12.  Och detta blir pesten [slakten, slaget, nederlaget] som Jesus [Jashve] låter komma över alla folk, den skara som är mot Jerusalem, deras budskap [predikan, evangelium, kött] kommer i sanning [helt visst] att bli stinkande [ruttet, korrupt], därför att det följer [vilar på, står på, skakar i] deras lära [fötter], och deras ögon är falska [ruttnar, stinker, är korrupta] i sina hålor, och deras tunga är falsk [ruttnar, stinker, är korrupt] i munnen.


De som går mot Israel de är förljugna. Deras tunga är falsk och deras budskap stinker, och här kan vi läsa att det beror på deras lära. Och det vet vi idag att det är i Islams namn som man gör all denna dumhet.


Sak 14:13.  Och på den tiden [på den dagen, då] sänder Jesus [Jashve] en kraftig förvirring [tumult] bland dem, och han låter människornas hand vara stark mot varandra, deras broder reser upp sin hand mot sin broders hand.

Precis som det alltid har varit på Arabsidan så skall det bli förvirring. Och det ser vi också idag. Det är ständiga strider mellan Shia och Sunni, Det är strider mellan olika stammar etc. Men krig är det hela tiden och oroligheter.

Sak 14:14.  Och Juda [firad, prisad, vördad, dyrkad] segrar i Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet], och alla hedningar [folk] runt omkring samlar och bär fram rikedomar, guld och silver och kläder i stor mängd.
Sak 14:15.  Och en likadan pest [slakt, slag, nederlag] som denna pest [slakt, slag, nederlag] kommer över hästarna, mulorna, kamelerna, och åsnorna och alla boskapsdjur som är i lägren.

Det som drabbar de som direkt går emot Israel, det kommer också att drabba de som är i lägret. Och här, med uttrycket ”de som är i lägret”, ser jag en koppling till de som stöder dem som bekämpar Israel. Och där har vi kommit med nu sedan Margot Wahlström uttalat sitt stöd för Arabsidan i konflikten med Israel.

Gud hjälpe oss!!

Sak 14:16.  Och det händer att de som återstår av alla hedningar som kom mot Jerusalem, de går upp, i stor mängd, år efter år, för att tillbedja kungen folkskarornas [församlingarnas] Jesus [Jashve Sebaot], och till festen, tabernakelfesten [lövhyddohögtiden].

Men vi ser att till sist blir allt bra. Gud skall vända allt till seger för honom och hans rike och Jesus får äran.

När Gud har utdelat sitt straff, sitt slag, då kommer de som fortfarande är kvar att bli som Gud vill, att tillbe honom, att tillbe Jesus, och vi kommer alltså att få den värld som Gud vill ha.

Vi får hoppas för vår egen del att Sverige finns med på listan över de som återstår, även om det just nu ser mörkt ut.

Jesus hjälp oss!!

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar