torsdag 8 september 2016

Guds vrede 32,
Summering, av
Guds vrede i vår tid,
Upp 13 och 14


I Uppenbarelseboken 13 och 14 sätts vi rätt in i vår tid och vi ser att Vreden är där. Vi kan läsa om det i TV satelliternas utbud. De som ser på Vilddjurets TV och nyttjar dess internetsidor drabbas av en fruktansvärd Vrede.


Men det är inte bara Vilddjuret som sänder TV, Vi kan läsa om de olika kanalerna som skall finnas i TV satelliternas utbud i Upp 14:6 – 12.

Där ser vi att det finns Evangeliska TV kanaler som vi har idag i Kanal 10 och Vision Norge. Det skall också finnas Kanaler som uppmanar oss att lämna det Kyrkan predikat i alla år, för Kyrkan fungerar inte längre. Och så finns där Vilddjurets kanaler med alla smörjan som Guds Vrede är utgjuten över.


Hur vi skall bete oss i allt det här utbudet ser vi i Upp 14:12 där vi uppmanas att hålla oss till Guds bud och befallningar och Jesus tron. Så det som stärker oss i det här är det vi skall titta på och de sidor som vi skall surfa på.


Att TV verkligen är Vilddjurets Bild det förstår vi när vi läser i Upp 13:14 – 15. Och det här är ett tecken som Gud har skrivit in här som visar var vi är i hans profetia.

Idag vet alla att en bild som har rörelse och ljud det är en TV. Ett problem som vi möter i det här bibelstället är att många som läste det för många år sedan inte visste vad en TV var och därför inte kunde se tecknet. Som vi kan idag. Och därför finns det många spekulationer om vad det här är, modell statyer etc. Spekulationer som härstammar från tiden innan TV kom.


Även Upp 13: 16 – 18 är ett bibelställe som idag har en klar tolkning. Men som likt stället med TV var svårt att tolka tidigare.

666 som står i Upp 13:18 blir nämligen www, något som de flesta idag vet vad det är. Att 666 står för www, det förstår vi när vi konstaterar att en 6:a skrivs med den hebreiska bokstaven Vav, som hos oss återges med v eller w.

Och det som står i versarna tidigare om märke som också kan översättas med kännetecken. Blir då i det här sammanhanget klart. Det är givetvis alla de koder som man skall ha när man surfar på Interntett och skall identifiera sig.


I Upp 14:18 – 20 kan vi läsa om Guds Vredes Vinpress. Det är det vi ser just nu i Syrien. Att det är så ser vi när vi kan läsa att det skall ske 30 mil utanför staden.

Det naturliga i det här sammanhanget är att staden det är Jerusalem. den stora staden för Gud. Och c:a 30 mil från Jerusalem ligger just Damaskus.

I dag ser vi hur vreden drabbar Syrien på ett fruktansvärt sätt. Kriget tycks vara omöjligt att få slut på. Och vi vet vilket hat som varit i Syrien mot Israel. Och det här är alltså Guds svar, Guds vrede för att hindra dem i deras hat mot Israel och vända dem till det Gud vill.


Samtidigt som Vreden vinpress trampas i Syrien kan vi också se hur Guds väckelse går fram över världen och hur Jesus skördar själar till frälsning som aldrig förr. Det kan vi läsa i Upp 14:15 - 16.


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar