fredag 16 september 2016

Guds Vrede

Totalsummering


Guds Vrede är något som kommer strax före Jesu andra tillkommelse. Vi kan läsa om det på flera ställen och här har vi en totalsummering med hänvisningar som leder till de olika artiklarna i ämnet. Det finns sammanlagt 39 artiklar, som tittar på olika bibelställen och sammanhang i Bibeln, där vi får se Guds vrede, och läsa olika aspekter av den.


Guds vrede är i TV och på Internet
Just nu kan vi se Guds vrede som verkar i vår moderna tid. Och vi kan se att mycket av den vrede som kommer idag den härstammar från TV och internet. Men inte all TV och internet utan den som innehåller ondskans budskap. Det som i bibeln kallar Vilddjurets bild och märke

Det här är väldigt intressant att Gud för 2000 år sedan kunde berätta i sin profetia att TV och internet skulle finnas idag och spela en så viktig roll

Det är också intressant att här finns en profetia på kriget i Syrien.


Hela världen är genomskinlig idag och det visar att vi är på slutet
Att vi lever i den yttersta tiden det ser vi på att hela världen är genomskinlig. Man kan se allt just som det händer i vår massmediala värld. Och det här är också något som står i profetian.

Och när det här händer skall vi prisa Gud och sjunga Moses och Lammets sång om hur fantastisk Gud är som behärska utveckling och snart är Guds verk färdigt och Guds rike råder, där alla skall tillbe Jesus.

Och att ingen, ja nästan ingen blir frälst idag, står också här, liksom den förvirring som skall råda i Kyrkan idag.


Guds vredesskålar är i verksamhet idag
I den 1:a skålen får vi läsa om skiten på TV och internet som skall fördärva, precis som den gör idag.

I den 2:a skålen får vi se det totalt Avkristnade samhälle vi lever i. Det är som dött.

I den 3:e skålen finns en profetia på det våld som strömmar ut i TV och i massmedia, och hur hemskt det kommer att bli, hur död och blod kommer att vara vardagsmat i TV.

I den 4:e skålen talas om de oerhörda avslöjande vi har idag. Vår teknik ger enorma möjligheter att få fram sanningen. Något som emellertid många försöker stoppa och med lagstiftning införa mörkret igen. Personlig integritet som det heter.

Och i den 5:e skålen får vi se det Censur samhälle som vi har idag, där människor håller tyst med det de ser och inte vågar prata.


Djävulen och all ondska slår till på slutet och där är vi idag.
I den 6:e skålen får vi se hur det Österländska väller in precis som idag och ondskan tar i ordentligt. Vi får där se hur Ormen, Vilddjuret och Den falske profeten samlar sig och skapar krig, och det krig de skapar är Harmagedon. Kriget mellan Araber och Israel. Där målet är att utplåna Israel. Men Gud är med Israel och ger Israel seger.

Vi får också läsa i den 7:e skålen hur Kyrkan skall delas upp och hur Stadskyrkorna skall försvinna. Och till sist skall Gud sända en våldsam plåga beskriven som Hagel men som när den smält ger välsignelse och vatten till en rik andlig växt.

Det är alltså det som kommer efter alla dessa vredesskålar


Islam spelar en viktig roll för att verkställa Guds vrede i vår tid
Islam kommer också att spela en viktig roll på slutet och det vi ser idag där islam tränger sig fram är helt enligt profetian. Och det ingår i Guds plan i ände tiden. En plan där Islam skall hjälp till att slå sönder det som inte håller måttet. Innan Gud slutligen förintar Islam och kastar dem i Eldssjön där de hör hemma.


Gud vakar över Israel och ger dem seger trots allt motstånd
Att Gud vakar över Israel det får vi också se i det gamla Testamentet och där kan vi läsa att alla de som går mot Israel och försöker dela det dem skall Gud döma i Domens dal.

Och vi ser också hur Jerusalem skall var som en berusningens bägare och en tung sten för alla folk. Och det ser vi idag där alla försöker rätta till förhållandena men alla gör sig bara illa på försöket.

Men Gud kommer själv att lösa det.


Både i Skapelsen och i Domen finns Guds vrede
Även i skapelsen kan vi se Guds Vrede. Skapandet av Ormen och Vilddjuren strax före människan är just den vrede som vi ser idag.

Liksom vreden också kommer till uttryck i Domen där alla de som inte tar emot Jesus här i livet, de hamnar i Eldssjön, Guds slutliga dom och vrede.


Det 6:e Sigillet visar vår tid och den Vrede som är idag
I det 6:e Sigillet möter vi också Guds vrede. Vi får där se en totalt förändrad värld.

Jesus sörjer och vi har ett samhälle idag där Jesus inte syns länger och där församlingen får lida.

Himlen försvinner precis som det är idag. Den gamla uppfattningen att himlen fans där rakt upp och att där satt Gud. Den vet vi stämmer inte längre. Gud finns men på ett annat sätt.

Och vi ser att det här är Guds stora dag och för att klar sig här måste man ha Jesus. Han är den ende som kan resa oss upp.


Guds Vrede är verksam idag och syftet med Guds vrede är att människor skall omvända sig och ta emot Jesus, Och slutligen kommer den värld av frid och fred som Gud vill ge oss.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar