söndag 4 september 2016

Guds Vrede 28,
Guds vrede i 6:e sigillet, Jesus sörjer


Även i Sigillen har vi Guds vrede och det 6:e sigillet som alltså är det sista före 1000 årsriket innehåller just vreden som vi kan se nu den senaste tiden hos oss.

Vi skall titta mera på det.

Upp 6:12. Och jag ser när han öppnar det 6:e sigillet, och se det sker en väldig jordbävning och solen uppträder svart som en sönderfransad säck [i slitet hårigt säck tyg] och månen uppträder som blod [blodsutgjutelse].

Här ser vi hur solen sörjer, bära säck tyg är att sörja, och Solen brukar ofta vara en symbol för Jesus, han sörjer alltså över tillståndet i världen.


Vi ser också att Solen är svart. Solens ljus kommer inte ut. Alltså Jesus syns inte i dagens samhälle. Det är tyst om Jesus.

Och Månen där har vi blodsutgjutelse. Månen brukar symbolisera de kristna och de har det alltså problematiskt. Det är förföljelser etc.

Här känner vi igen oss. Det är mycket som Jesus skulle sörja över i vår tid och likaså så är det många kristna som är förföljda ut över världen. Det är tyst om Jesus idag i det officiella samhället.

Och även i vårt land är kristenheten förföljd men på ett annat sätt. Inte fysiskt men Andligt. Som en som inget begriper och står för något hemskt, som man inte ens får prata om.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar