tisdag 13 september 2016

Guds vrede 37,
Summering,
Gud vakar över Israel

Gud bryr sig speciellt om Israel och han kommer att upprätta dem och det genom att speciellt låta sin vrede drabba dem som försöker stoppa det. Vi kan läsa det här i bland annat 3 olika bibelställen som vi kommer att titta på.


Det första stället är Sak 12. Där vi kan läsa hur Jerusalem skall vara en Berusningens bägare för alla folk runt omkring. Och hur det skall vara som en Tung sten.

Och vi kan faktiskt läsa här också hur de vill dela det. Alltså dela landet precis som vi ser idag. Och vi ser också hur det ha blivit just denna lyftesten. Denna tunga börda. Ingen klarar att lösa den utan det är som en berusning som fyller alla runt omkring.

Men Judarna skall vara som Eldsskålar bland ved, så deras motståndare skall inte ha en chans och det skall sluta med att Jerusalem skall tillhöra Judarna för alla framtid.


Och Gud skall döma alla de som gått mot Israel (Joel 3:12 – 16) och de som försökt ta ifrån dem Jerusalem och Israels land.

Gud skall döma dem alla i domens dal och han skall trampa vredens vinpress, och det vi ser idag i Syrien. Där är det just Vredens Vinpress som är igång. Det kan man se på avståndet från Jerusalem till Damaskus som stämmer med Profetian.


Det skall bli ett totalt nederlag för alla de som går mot Guds vilja med Israel, det kan vi också läsa i Sak 14:12 – 16.

Ja de som går mot Gud vilja med Israel är falska, deras budskap stinker och det beror på deras lära. Och vi vet att den läran är Islam som driver fram detta tokiga beteende mot Judarna.

Men Gud skall ge dem en sådan förvirring att de inte klarar av att utföra sin vilja. Och det är det vi ser hela tiden i Mellanöstern, hur det är bråk mellan olika falanger av Islam, och olika klaner etc.

Det här kommer att göra att Judarna kommer att segra. Och det hela kommer att sluta med att länderna runt omkring till och med kommer att föra sina rikedomar till Israel.

Det är också intressant att notera att de som hjälper Arabsidan i deras kamp de kommer också att drabbas av ett liknande nederlag som det som drabbar de inblandade länderna runt omkring.

Och till slut skall alla folk tillbe Jesus


Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar