söndag 11 september 2016

Guds vrede 35,
Summering,
Den 6:e och 7:e Vredesskålen



När den 6:e skålen verkar är ondskan igång ordentligt och vi kan se att den tid där den 6:e skålen verkar det är en tid när Jesu tillkommelse är alldeles speciellt nära.

Den 6:e skålen kännetecknas av det Värdsliga och av Islam, och Gazaremsan är speciellt omnämnd. Målet från den onde är Krig. Och vi känner igen oss här i beskrivningarna idag.

Den 7:e skålen kännetecknas av att Kyrkan splittras och går bakåt. Och plåga kommer över människorna. Men det hela slutar med välsignelse och Andlig växt.

Den 6:e skålen böjar med att Guds välsignelser upphör. Den tid som Gud har gett människorna av välsignelser har nu tagit slut. Det är Eufrat Paradisets sista välsignelseflod som torkar ut.

Och när den gör det så släpps ondska loss med avgudar och andra folk som tar över det som här i väst varit våra starka sidor.


Satan uppenbarar sig nu i tre former. Det är Draken, den gamle ormen. Men det är också Vilddjuret. Vår västerländska anda som blivit en Satans Anda. Och slutligen är det Islam och andra falska läror som tränger fram och tar över.

Och Bibeln beskriver deras budskap som paddor. Stora feta lögner som de sprider för att skapa krig.


Och nu när vi är här är vi alltså mycket nära Jesu återkomst. Vi har alltid hört att vi är nära Jesu återkomst och skall vara beredda. Men när vi kommer hit i utvecklingen då är det verkligen allvar. Och man skall alltså vara speciellt beredd.

Och här är vi idag. Vi är mitt inne i denna hemska tid. Med ondskan som har tagit över vår västvärld. Guds välsignelser som är slut och östliga religioner mm väller in.

Så nu är det alltså allvar.


Slutligen kommer vi till Harmagedon i texten. Och vi är redan där idag. Harmagedon är samma ord som Hamongog i Hes 39:11, Ett område öster om havet som bibeln skriver, dagens Gaza remsa.

Det här området skall Gog (Israels fiende) få, och han skal få det till sin grav. Och vi vet idag att det är Israels fiender som styr på Gaza remsan.

Och det är runt omkring det här som hela världen samlar sig idag. Runt omkring Israel och Arabkonflikten. Och det konstiga är att nästan alla länder hamnar på fel sida. På Arabsiden och deras strävan att utplåna staten Israel och slänga ut alla Judar.

Det här med Gaza remsan är väldigt anmärkningsvärt för det var en Freds gest från Israels sida. Att ge Arabsidan ett område att styra över själva. Men vad blev Arabsidans svar. Jo de satte igång som aldrig tidigare och sköt raketer och har intensifierat arbetet på att förinta Israel, med alla medel. Och i det läget stöder de flesta länder idag Arabsidan. Det är inte klokt och det visar var vi är i tiden.



Den 7:e skålen hälls i luften, vilket är Andevärlden. Det Kyrkliga. Och i slutet av den här skålen ser vi att det finns hopp Guds välsignelse kommer till sist.

Det Kristna är en väldig kraft som både syns och hörs likt åska och skakar om världen likt jordskalv.

Och vi får se hur Kyrkan splittras och hur de olika ländernas stadskyrkor faller ihop, och hur kyrkans fasthet upphör.

Det här leder till Guds straff som beskrivs som hagel. Och likt hagel som slår sönder när det faller men som sedan vattnar och välsignar när det smällt. Så vill Gud göra med världen. Han vill sända sitt hagel och slå sönder det som inte håller måttet och därefter sänder han sin välsignelse över oss.


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar