torsdag 15 september 2016

Guds vrede 39,
Summering,
Guds vrede i 6:e sigillet


Det 6:e Sigillet är också den tid vi har idag. Och där ser vi också Guds vrede.

Vi ser hur Jesus sörjer över den värld som vi har just nu. Solen en symbol på Jesus har klätt sig i säck tyg, en symbol på sorg.


Och vi kan se hur församlingen förföljs. Månen är som blod.


Även Stjärnorna faller till Jorden. Det är som idag de som lyser i samhället avslöjas, en efter en. Dagens öppna samhälle ger ingen någon chans att komma undan.


T o m Himlen har försvunnit idag. Ja så är det. Förr trodda alla att där uppe satt Gud. Och han kunde se ner på oss. Och det var dit upp vi kom en gång.

Idag vet vi att det bara är tomrum och stjärnor av olika storlek. För den moderna människan har himlen bokstavligt rullats ihop som en bokrulle. Och allt det som förr var fast i samhället är idag ifrågasatt.

Har då Gud försvunnit. Nej Gud finns kvar men på ett annat sätt än förr, och det kan naturligtvis skapa förvirring.


Hela tillvaron är i gungning. Allt skakar idag. Det gamla och invanda finns inte längre.

Och människorna klarar inte av att hantera förändringarna. Det går för fort. Människor gömmer sig för förändringen och biter sig fast i det gamla fast det inte finns längre.

Ja här i den här delen av profetian har Guds stora dag kommit och här behövs Jesus för att vi skall klarar oss, ja har klarsyn i den här världen som skakar och förändras hela tiden.


Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar