fredag 9 september 2016

Guds vrede 33,
Summering, 
Inledning av Guds vrede i vår tid

I Upp 15 får vi veta hur det skall vara när Gud inleder sin vrede. Det berättas där om vad som händer när Änglarna får vredesskålarna.

Vi kan se att vi skall leva i ett massmediasamhälle där allt är uppenbart. Ett totalt genomskinligt samhälle. Men trots allt elände vi ser skall vi vara glada för det här visar att Guds seger är på gång. Det är han som styr tillvaron.


Men det som är negativt för oss kristna är att nästan ingen skall blir frälst och det skall vara förvirring i våra Kyrkor. Allt det här, saker som vi känner igen idag.

Vi kan se i Upp 15:2 hur det skall vara som ett hav av glas. Och där skall de stå som har övervunnit Vilddjuret i TV och på Internet.

Det är en intressant bild för den stämmer helt med det vi har idag. Idag har vi ett samhälle som är helt genomskinligt. Vi ser allt just som det händer. Det är som världen är ett hav av glas.

Men de som ser det de är de som kan använda Internet och TV utan att fastna i Vilddjurets budskap. Och man ser att i havet är det eld. Precis som idag. Det är våldsamt det man ser.


Men det är inte tid att sörja när vi ser det här. Vi skall alltså inte ge upp inför det vi ser idag. Nej vi skall sjunga Moses och Lammets sång. Det är en sång som förklarar att det är Guds vilja som sker. Och det vi ser är början på slutet, Gud skall segra, och alla skall komma och tillbe Jesus.


Och går vi vidare i Upp 15 så kan vi se att det inte skall bli några frälsta när vreden gjuts ut. Det är också som idag. Det blir nästan inga frälsta i våra kyrkor och församlingar.

Och inte nog med det. Det skall vara förvirring i Guds församling. Ingen skall se längre, det skall vara rök i Templet. Och det är också som vi ser idag, där det är total förvirring i vårt land i Kyrkor och Församlingar.


Så vi ser alltså att vreden går fram i vårt land och det här sker alltså samtidigt som Väckelsen går fram i andra delar i världen, som vi läste i den förra summeringen där vi just såg att väckelsen, Jesu skörd (Upp 14:15 – 16), skulle bärgas samtidigt som vredens vinpress trampades (Upp 14: 18 – 20).

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar