torsdag 29 september 2016

De 7 församlingarna 12,
Den 6:e Basunen,
2:a Världskriget och Förintelsen


De hemska tiderna fortsätter också under den 6:e församlingens tid. Under Filadelfia.

Upp 9:12. Det första ve är över, se ytterligare 2 ve kommer efter det här.

Att det blir hemskt ser vi i vers 12 för också över den här tiden uttalas ett ve. Och när vi läser vidare hittar vi här både 2:a Världskriget och Förintelsen av 6 milj. Judar, 1/3 av alla judar som då levde.

Bibeln är fantastisk och vi kan återigen se hur Gud med Profetiorna har pekat rakt in i vår tid.


Upp 9:13. Och den 6:e ängeln [budbäraren] trumpetar [blåser i basun] och jag hör en röst från det gyllene offeraltarets 4 horn inför Gud.
Upp 9:14. Och han säger till den 6:e ängeln [budbäraren] som hade trumpeten [basunen]: Lös de 4 änglarna [budbärarna], som bundits vid floden, den väldiga Eufrat.
Upp 9:15. Och de löser de 4 änglarna [budbärarna] som förberetts till den timmen och dagen och månaden och året, för att döda en tredjedel av människorna.

Här ser vi just det Hitler gjorde. Han dödade 1/3 av människorna. Människorna här står för det Judiska folket och Hitler dödade i sina gaskammare 6 milj. Judar och det var 1/3 av det antal som fanns då.

Den tid vi talar om här är alltså 2:a Världskriget.

Upp 9:16. Och antalet på armens kavalleri är 200 miljoner [2, 10 tusens, 10 tusen] och jag hör deras antal.

Vad jag vill minnas att jag hört så var det just 200 milj. människor som direkt var involverade i krigandet, i 2:a världskriget.

Upp 9:17. Och jag ser också hästarna i en syn, och de som sitter på dem, som har eldröda och hyacintliknande [mörkblå] och svavellika [svavelgula] bröstplattor, och hästarnas huvud är som lejons huvud och från deras munnar kommer det ut eld och rök och svavel.

Det var i huvudsak 3 olika block på samma sätt som det fanns vid 2:a Världskriget. Det var Nazisterna och deras Bundsförvanter. Det var Japanerna och det var slutligen de Allierade.

Upp 9:18. Av de här 3 sakerna dödas en tredjedel av människorna, av lågan och av röken och av svavlet, som kommer ut ur deras munnar.

Och det var av gift här svavel och av eld och rök som 1/3 dödades. Och vi vet hur det var gift som dödade i Hitlers gaskammare och hur man brände Judarna upp i rök.

Upp 9:19. Ty deras makt är i deras mun [öppning], ty svansen deras är lik en orm som har huvud och genom den skadar de.

Och här ser vi åter en beskrivning av något som liknar en kanon. Man talar om mun och svans och huvud likt ett kanonrör som sticker upp och spottar ut projektiler som skadar.

Upp 9:20. Och de övriga människorna, de som inte dödas [förstörs] av plågorna, de omvänder sig inte från sina händers gärningar, så att de inte tillber demoner och avgudar av guld och av silver och av koppar och av sten och av trä, som inte kan se eller höra eller gå.
Upp 9:21. Och inte omvänder de sig från sina mord, eller från sina trolldomskonster, eller från sin otukt [avgudadyrkan] eller från sina tjuverier.

Men vi ser det sorgliga att trotts allt elände som var i 2:a världskriget så omvände sig inte människorna. Och det ser vi idag. Och det gäller både om man här talar om Judarna. De som överlevde fortsatte att förneka Jesus. Och det gällde också övriga mänskligheten som fortsatte sin väg bort från Jesus värre än tidigare och vi vet idag hur det är i Europa. Jesus är utslängd idag.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar