måndag 19 september 2016

De 7 församlingarna 2,
Den första Basunen,
Judarnas förföljelse börjar


De 7 Basunerna representerar också de 7 församlingarnas tid. Och i de här profetiorna ser vi vad som händer i världen under var och en av de 7 församlingarnas tid.

Vi börjar med den första Basunen eller Trumpeten som man också kan översätta det med. Och den första Basunen gäller alltså den första Jude Kristna församlingens tid och det som händer Judarna i samband med den.


Upp 8:6. Och de 7 änglarna [budbärarna] som har de 7 trumpeterna [basunerna] gör sig redo för att trumpeta [blåsa i basun].
Upp 8:7. Och den 1:a ängeln [budbäraren] trumpetar [blåser i basun] och det kommer hagel och eld blandat med blod och det kastas till marken [jorden] och tredjedelen av marken [jorden] bränns ner och tredjedelen av träden bränns ner och allt grönt [blekt, friskt] gräs bränns ner.

Den här Basunen, Trumpeten gäller alltså tiden för den Jude Kristna församlingen.

Att det här gäller det Judiska det ser man på att det handlar om jorden, alltså marken. Det representerar i Bibeln Judarna. Och här ser vi alltså att det kommer hagel och eld, och Blod. Alltså Krig och våldsamheter. Och här ser vi att 1/3 bränns ner och det som hände vid Jerusalems förstöring och tiden där efter var just att 1/3 av Judarna blev dödade.

Träd representerar lagen och gräs livet med lagen. På samma sätt som lagen är fastställd en gång för alla så är Träd och gräs något som står där det har satts. Alltså är ett stationärt liv.

Vi kan alltså se att det som står här om Judarna är det som hände när de inte accepterade den Kristna tron och tog emot Jesus. Och i samband med det här så försvann också den Judisk Kristna församlingen, ur historien.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar