måndag 12 september 2016

Guds vrede 36,
Summering,
Islam är Guds straff som slår sönder det sjuka i vårt samhälle

Islam är något Gud använder till att slå sönder det sjuka i dagens samhälle. Och den kallas i Bibeln för Järn stav.

Tyatira församling i Upp 2 det är Islam och den skall få en stav av järn till att krossa med. Och vi kan också läsa om Järnstaven i Psalm 2 och hur Jesus skall slå sönder det svaga med den.

I de här profetiorna känner vi igen oss idag när vi ser hur Islam går fram över Jorden och överallt skapar problem.
 
Att Tyatira är Islam ser man på att där finns en profetissa som förleder till avgudadyrkan. På samma sätt som Muhammed gjorde, som har förlett stora delar av den tidigare Kristna världen bort från Jesus.

Och att det är ändens tid vi talar om, när Islam skall få Järnstaven, det ser man på att Tyatira också skall få morgonstjärnan, den stjärna som kommer strax före soluppgången. Soluppgången som motsvarar Jesus och hans kommande, och Guds rikes upprättande.

Tyatira som alltså är Islam skall i ändens tid få makt över folken och valla dem med en stav av järn. Och det är ju något vi känner igen från vår tid.


Vi kan läsa om det här i Psalm 2 där tron på Jesus skall upprättas och där han skall ta makten över alla folk.

Det skall han alltså göra med en stav av järn. Så de här två bibelställena tillsammans visar att det hemska vi ser idag med Islam. Det är med i Guds plan för att frälsa världen.

Islam är den kraft som Gud använder för att krossa det som inte håller måttet så att han kan upprätta sitt rike. Ett rike där Jesus är den som frälser världen, och är den alla till sist följer.

Och det är Jesus som slutligen kommer att bli vår tillflykt och vårt hopp.


Även i Upp 19 kan vi läsa samma sak som i Psalm 2. Alltså hur Jesus skall slå folken med en stav av järn, alltså med Islam.

Men i Upp 19:20 kan vi också läsa hur Jesus skall segra över den Falske profeten. Alltså hur han slutligen segra över Muhammed och hans hemska religion.

Så till sist är det Jesus som kommer att stå som segrare, han kommer att bli vår herre.


Så summerar vi det här kan vi se hur Islam är det Gud skall använda sig av för att krossa det som inte häller måtte. Men hur till sist Jesus också skall segra över Islam och blir allas herre.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar