onsdag 7 september 2016

Guds Vrede 31,
Människorna klarar inte av att följa med Guds förändring

Allt har ändrat på sig kunde vi se i de föregående verserna. Himlen har försvunnit. Allt fast har flyttat på sig. De som är något har avslöjats som falska. Allt är ifrågasatt. Men var gör människor då. Jo de gömmer sig och låtsas att inget har hänt.


Upp 6:15. Och jordens styrande [kungar] och makthavarna och de rika och officerarna och de mäktiga och varje slav [tjänare] och varje fri, gömmer sig i grottorna och i bergens klippor.
Upp 6:16. Och de säger till bergen och till klipporna: Fall över oss och göm oss från hans ansikte, han som sitter på tronen, och från lammets vrede.
Upp 6:17. Eftersom hans vredes väldiga dag har kommit och vem kan stå fast.

Man vågar inte se verkligheten. Allt har ändrat på sig. Men Gud finns där. Och hans Vrede verkar därför att människan inte gjort som Gud velat.

Det här påminner om Adam och Eva när de hade ätit av den förbjudna frukten. Då gömde de sig också för Gud. Men Gud ropade på dem. Han ville nå dem. Det vill alltid Gud. Han vill rädda oss.

Man försöker att härda ut i sitt trotts mot Gud. Men det är ingen bra strategi. Det ser vi idag. Den är hopplös. Ingen kan stå inför Gud. Alla faller.

Guds vredes väldiga dag faller alla. Det är bara Jesu kraft som kan resa människor upp.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar