tisdag 6 september 2016

Guds Vrede 30,
Himlen försvinner


Det är anmärkningsvärt att t o m Bibeln säger att himlen skall försvinna i den sista tiden. Och det är nu vi är där nu. Och Guds vrede är verksam här hos oss.

Upp 6:14. Och himlen försvinner som en bokrulle som rullas samman, och varje berg och ö flyttas från sin plats.

Det som är intressant i den här versen är alltså att Gud säger att himlen skall försvinna som en bokrulle som rullas ihop.


Idag har det här ordet gått i uppfyllelse.

Människorna har i alla tider trott att där uppe är himlen. Där bland molnen bor Andarna och där är Gud.

Men idag vet vi att det inte är så. Vi vet att rakt upp är det bara luft och vattenånga och andra gaser. Och går vi vidare ut som kommer vi ut i universum där det är vakuum och där planeter och solar och stjärnor är. Men där finns ingen plats, heller, inte som vi vet i alla fall där Gud bor.

Och den här kunskapen har kommit nu på 1900 talet och framåt. I Varje fall bland vanliga människor. Även om vetenskapsmännen vetat om det i några århundrade.

Här ser vi en sak till som kännetecknar vår tid. Inget är fast. Allt ifrågasätts. Berg och öar flyttas från sin plats som det står.

Så att så här är det alltså för vanliga människor idag. Himlen har försvunnit och allt rör på sig. Det finns inga fasta världen längre.

Sedan måste man ju också påpeka att, det här att Gud inte finns rakt upp bland målen, för en modern människa innebär ju inte att han inte finns alls. Gud finns men på ett annat sätt.

Och att Gud finns det ser man bland annat på att hans profetior går i uppfyllelse. Den här profetian som vi just läser nu, den visste Gud för 2000 år sedan.

Ja, hela bibeln är full av profetior som gått och går i uppfyllelse och visar att Gud finns även om vi idag inte kan säga klart var han finns eftersom Gud är Ande.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar