måndag 9 oktober 2017

Ändetiden 224,
Bibeln har ingen profetia om Chips i handen



Gång på gång har man hört inom de kristna leden om detta chips i handen som vissa påstår att ska komma.

Men det finns ingen profetia om det. Det man hänvisar till är Upp 13:16 - 17 där det står att alla ska få ett märke på handen och på pannan och de som inte har det ska inte kunna köpa eller sälja.

När man läser ser man två saker som inte stämmer med chips inopererat i handen och det är att det ska sitta på handen och inte i. Även grekiskan skiljer här på i och på och här står på.

Det står också att man ska ha det på pannan och jag har inte hört någon som pratar om chips i eller på pannan.

Alltså stämmer inte det här bibelstället och är ingen profetia om chips i handen.

Om det nu inte stämmer varför håller då många på och fortsätter med detta att vi alla ska få ett chips i handen.


Jo för att det låter så hemskt. Det finns människor som älskar att skrämmas. Och det kan man med det här. Att inte få handla, köpa eller sälja vore ju en katastrof som ledder till en omedelbar död.

Sådant prat biter. Och stannar kvar i tänkandet.

Dessutom säger man sig kunna för de riktigt sofistikerade läsa ur Upp 14:7 om vad som ska hända med de som tar märket. Och det är riktigt hemskt, vi citerar:

Upp 14:9. Och en 3:e budbärare [ängel] följer, som säger med väldig röst: Om någon dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjuret och hans bild och tar emot märke [prägling, tecken] på sin panna eller på sin hand.
Upp 14:10. Så skall han dricka av Guds vredes [raseris] vin i outspädd blandning, i hans vredes bägare, och han skall torteras i eld och svavel inför de heliga änglarna [sändebuden] och inför lammet.
Upp 14:11. Och röken från deras tortyr stiger upp i evigheters evigheter och håller ingen paus, dag och natt, för dem som dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjuret och dess bild och den som mottagit hans namns märke [prägling, kännetecken].

Det här låter ju fruktansvärt och säger man, antingen tar man chipset i handen (som man säger vara märket) och hamnar då i evig tortyr. Eller tar man det inte och då kan man inte köpa eller sälja och svälter ihjäl.

Men den här delen Upp 14:9 – 11 gäller ju de som dyrkar Vilddjuret. De som dyrkar hans bild, alltså ser på Vilddjurets TV kanaler och de som tar hans märke. Koderna som ger tillgänglighet till Vilddjurets internetsidor och annan propaganda. Det är det man inte ska ha. Och det är där den Eviga plågan ligger.

Det är viktigt att hålla isär det här och när vi kommer till TV satelliterna (Upp 16:6 – 11) kommer vi att se det här bättre.

Med andra ord. Det finns ingen profetia om chips i handen och det som ger evig plåga det är Vilddjuret och hans TV program och utbud, på internet och i andra sammanhang.

Det är hemskt att det ofta uppstår en sådan här förvirring om profetiorna i Bibeln. Men jag brukar tänka att det är den onde som likt ormen generar det här för att vi inte ska se var vi är och inte heller se att Gud är med oss.

Det här med chips i handen är dessutom ingen säker metod. Vem som hels kan passera den som har chipset och läsa av dess svar och göra ett chips som svarar likadant och därmed lura systemen.

Då är metoder som Irisigenkänning och Ansiktsigenkänning betydligt säkrare. Även metoden med att mata in en hemlig kod som bara jag känner till är säkrare.

Karl Håkan



1 kommentar:

  1. http://illvet.se/teknologi/mobil/styr-din-smartmobil-med-en-tatuering
    tautering som inehåller chip och kan i framtiden anvädas för betalning.

    SvaraRadera