måndag 30 oktober 2017

Ändetiden 245,
Nu ska vi prisa Jesus för han är Kung, hans seger kommer nu



Det här är intressant. När vi ser det vi såg i förra avsnittet. När hela världen är som ett genomskinligt hav. När vi ser allt just som det händer. Ja, det vi ser genom massmedierna just nu. 

Då ska vi prisa Gud. För han har makten. Det är hans Evangelium vi ska föra ut. Och det vi ser är hans beslut. Det är det som genomförs även om det ibland kan tyckas konstigt. Och folken ska komma till Jesus, för hans seger är nu på gång.

Det är viktigt att tänka på det här när vi ser det vi ser i massmedia idag.

Nu är stunden kommen att ta fram våra harpor och sjunga Jesu lov.

Upp 15:2. Och jag ser såsom ett hav av glas blandat med eld och de som segrar från vilddjuret och från hans bild och från hans märke [prägling, kännetecken], från hans namns siffra. De hade ställt sig vid [på, mot] glas havet och håller Guds harpor.
Upp 15:3. Och de sjunger Guds tjänare Moses sång och Lammets sång, de sjunger [förklarar]: Väldiga och fantastiska [underbara, förunderliga] är dina gärningar, Jesus [Herre] Gud den allsmäktige. Rättfärdiga och sanna dina vägar, du de heligas [folkens (annan grundtext)] kung.
Upp 15:4. Vem ivrar [lyder, fruktar] verkligen inte för dig Jesus [Herre], och lovprisar dit namn, för endast du är helig, för alla folken skall komma, och skall tillbe [böja sig] inför dig, för dina rättfärdiga beslut [domar, påbud] synliggörs [klargörs, manifesteras].


Det är ganska konstigt men många kristna idag tycks ha gett upp. De ser inte det som händer och tror att allt är kört.

När hela världen är öppen för oss då är det här tecknet på plats. När vi ser allt som i ett glas hav, då ska vi veta att snart kommer Jesus, och han har makten

Det är sannerligen inte kört. Nu är det i stället klargjort. Jesus kommer och han är den som är rättfärdig, han är vår kung och alla folk ska komma och erkänna honom, ska tillbe honom, ta emot det han har gett, ja hela värden ska bli frälst.

Det är på gång nu och vi får sjunga om det i Moses och Lammets sång.


Karl Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar