tisdag 17 oktober 2017

Ändetiden 232,
Guds Första Frukt kom 1967



Det är intressant att läsa här att det står att det var en första frukt. Alltså det som kom 1967 och framåt det var en första frukt inför den skörd som Gud ska ge oss längre fram. Det kommer alltså mer.

Upp 14:4. Dessa är de bland kvinnor som inte smutsar ner [befläckar] sig, för dessa är jungfrur, de är efterföljare till Lammet, där han speciellt går åstad för att dessa, som Guds och Lammets första frukt, blir köpta från människorna.
Upp 14:5. Och i deras mun finns ingen falskhet, för de är felfria inför Guds tron.


Vi ser att det är människor som har tagit emot Jesus, hans frälsning. De har ingen fläck och de är rena.

De är felfria inför Gud, för Gud ser på oss i Jesus. Det är genom Jesus som vi är fria från synd. Det är han som gjort oss rena och det här kommer alltså på ett speciellt sätt fram, i samband med, och tiden efter, 1967, när Israel fick hela sitt land och Anden föll i hela Kristi Kyrka.

Och var det så här 1967, som var en första frukt, då undrar man hur fantastiskt det ska bli när hela Guds frälsningsplan går i uppfyllelse i sin fullhet om några år.

Karl Håkan



1 kommentar:

  1. Karl Håkan,
    Vad bliver slutet på allt detta?
    Har uppryckningen kanske redan ägt rum?
    Det verkar som om de flesta människor som lever när Herren återvänder kommer att få det eviga livet. Upp.21:3-4
    Det står skrivet, att i Guds Rike på jorden skall ingen dö före hundra års ålder. Men märk väl, det är endast syndarna som skall dö vid hundra års ålder. Syndar man inte så behöver man alltså inte smaka döden. Jes.65:20

    SvaraRadera