måndag 16 oktober 2017

Ändetiden 231,
Profetian om Andens utgjutande i hela Kristi kyrka



Här är en profetia om Andens utgjutande. Och som vi vet så kom Anden och kom in i alla Kyrkor och det hände i samband med att Israel fick hela sitt land som vi läste om i förra avsnittet, alltså 1967.

Upp 14:2. Och jag hör ljud från himmelen som ljud av många [mycket] vatten och som ljud av väldig åska och jag hör ljud av harpospelare spelande med sina harpor.
Upp 14:3. Och de lovsjunger efter en ny sång [sångsamling], framför tronen och inför de 4 väsendena och de äldste och ingen kan läras den sången [sångsamlingen] förutom de 144 000, de som har köpts fria från stoftet [jorden, myllan].


Det är ganska intressant att de här två händelserna står tillsammans. Men det var samma år alltså 1967 som båden Israel fick hela sitt land inklusive gamla Jerusalem, och som Anden började falla i alla kyrkor.

Tidigare hade vi bara Andedop i Pingströrelsen och samfund som liknande den. Men nu blev det alltså generellt.

Och det här är ljud som kommer från himlen. Det är som harpospelare. Det är en ny sång och ingen kan lära sig den.

Så är det med Andedop, det går inte att lära sig, det måste upplevas och det måste komma från Gud, från himlen.

Och det är Jesus som get oss det här. Det är han som köpt oss. Och det är bara genom honom vi kan uppleva det här.

Man kan fråga sig vad 144 000 står för och vi ser att det består av 12*12 som blir 144. Det är Israels 12 stammar och de 12 Apostlarna. Alltså Vi har både våra rötter i Israels tro och i Det Jesus och hans lärjungar kom med. Och 1000 står för ett stort tal. Det här är många. Och man kan se det här talet som de frälsta, de som har tagit emot Guds frälsning genom Kristus. Han som kom från Judarna och var Guds Messias, Guds son.

Och är det här talet bara Judar eller är det också Hedningar. Ja, vi ser att det är de som både har det Judiska rötterna och Jesus tron, vilket betyder att det kan vara både Judar och icke Judar. Och som Paulus skriver är vi Kristna ju som Hedningar inympade i det Judiska trädet.

Här ser vi alltså de Andliga händelser som profetian säger ska hända i samband med att andra Vilddjuren härskar, det två hornade, alltså det som var under 1900 talet senare del, och I den Andliga Världen är det alltså seger, samtidigt som det i Vilddjurets Värld är ondskan som tar över genom Vilddjuret.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar