torsdag 19 oktober 2017

Ändetiden 234,
Profetian om Satellit TV



Nu kommer ytterligare en sak där vi klart känner igen oss.

Det är Budbärare eller som det brukar översättas Änglar, som flyger högst på himlen och har budskap till människorna. Det är ju våra TV satelliter. De flyger där uppe och sänder helt tiden sina program av olika slag.

Det här är alltså åter en sådan profetia som varit omöjlig att förstå tidigare, men som idag får sin klara uttolkning och därmed också visar att vi är där i Bibelordet.

Upp 14:6. Och jag ser en annan budbärare [ängel] som flyger högst på himlen [i mitthimlen] och som har ett evigt evangelium [gott budskap] att förkunna [predika] för dem som bor på jorden och varje folk och folkslag och språk och nation.
Upp 14:7. Han säger med väldig röst: Lyd [frukta, vörda] Gud och ge honom ära, för tiden [timmen] för hans dom kommer, och tillbe [älska, ödmjuka er för] honom som gör himmelen och jorden och hav och vattens källsprång.
Upp 14:8. Och en annan budbärare [ängel] följer efter, som sade: Faller, Faller gör den stora staden Babylon, för av hennes otukts [avgudadyrkans, otroskaps] vredes vin har alla folk getts att dricka.
Upp 14:9. Och en 3:e budbärare [ängel] följer, som säger med väldig röst: Om någon dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjuret och hans bild och tar emot märke [prägling, tecken] på sin panna eller på sin hand.
Upp 14:10. Så skall han dricka av Guds vredes [raseris] vin i outspädd blandning, i hans vredes bägare, och han skall torteras i eld och svavel inför de heliga änglarna [sändebuden] och inför lammet.
Upp 14:11. Och röken från deras tortyr stiger upp i evigheters evigheter och håller ingen paus, dag och natt, för dem som dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjuret och dess bild och den som mottagit hans namns märke [prägling, kännetecken].


Här har vi alltså kommit till TV satelliterna, något som kom under 1980 talet och framåt. I Upp 13 läste vi om Atombomben och vår vanliga TV och www, och de kom i slutet av 1940 talet och 1950 talet och www kom 1990.

Och vi kan alltså konstatera att i Upp 14 hade vi Israels erövring av Jerusalem 1967 och Ande utgjutelse i all Kristen verksamhet och här är alltså TV satelliterna som kom 1980 och framåt.

Vi ser här hur händelserna är nästlade i varandra men hur de hör ihop. Hur det är vår tid som beskrivs.

Gud viste vad som skulle hända och han har gett oss den här profetian i Uppenbarelseboken för att vi ska se att vi är där och att Gud finns och visste. Han är med oss. Det är han som kommer att segra.

Och vi ser att TV satelliterna är av olika slag, precis som det är idag.

De tre typerna är:

De Evangeliska kanalerna som sprider Guds Evangelium (Upp 14:6 – 7)

De Statliga och Samhällstillvända kanalerna som propagerar för en Avkristnad värld (Upp 14:8)

De kommersiella kanalerna, Vilddjurets kanaler, med all ondska. De kanaler som fördärvar människor och trälbinder dem i ondska (Upp 14:9 – 11)

Och med det här ser vi också att det inte är alla kanaler som är hemska, utan det är framför allt de som är av det sista slaget. Och det finns t o m kanaler som är bra och det är de som framför Evangelium. Och så här är det både på TV och Internet.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar