tisdag 31 oktober 2017

Ändetiden 246,
Guds Vrede kommer


De 7 änglarna får här sina skålar med Guds Vrede. Och det är alltså Guds Verde de ska hälla över mänskligheten.

Det förrförra avsnittet handlade ju om Glashavet det helt genomskinliga världen där allt syntes, och Glashavet är ju en bild på hur vi kan se och hör allt i våra massmedia, just som det händer, hela världen är genomskinlig.

Och det är alltså efter det att vi fått det massmediala samhället, det som vi har idag, som Guds Vrede kan börja.

Och det är alltså åter vår tid vi pratar om.

Upp 15:5. Och därefter ser jag och se Templet öppnas, vittnesbördets tabernakel [tält, boning], i himlen.
Upp 15:6. Och de 7 änglarna [budbärarna], som har de 7 plågorna [förbannelserna, skadorna], går ut ur Templet, iklädda rent och skinande linne och omgjordade runt bröstet med gyllene bälte.
Upp 15:7. Och ett av de 4 väsendena ger de 7 änglarna [budbärarna] 7 gyllene skålar, som är fulla med den levande Gudens vrede, hans som lever i evigheters evigheter.


Det här med Vreden kommer alltså efter Glashavet. Efter att vi Kristna har fått uppmaningen av Gud att sjunga Moses och Lammets sång, alltså sången om Jesus totala seger. Och det var ju nu vi skulle sjunga den, kom vi fram till i det förra avsnittet. Så det är alltså nu som Vredesskålarnas tid kommer, ja den är kanske redan igång.

Och det är ju en intressant tanke att medan vi sjunger lovsånger och glädjesånger om Jesus så går Vreden fram över värden.

Ängel betyder ju också Budbärare. Och det är intressant för det kanske innebär att mycket av Guds Förbannelse som kommer i samband med att hans vrede hälls ut, är kanske knutna till förmedlande av budskap, till massmedia. På samma sätt som de 3 Budbärarna på himlen visade sig vara våra TV satelliter.

Och faktum är att vi kommer att se när vi tittar på de olika vredesskålarna i Upp 16 att många av dem faktiskt också är knuta till massmedia och informationen i samhället.

Och åter har vi profetior som varit omöjliga att förstå tidigare men som klarnar nu när vi lever i vår tid och ser hur det verkligen ser ut.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar