onsdag 18 oktober 2017

Ändetiden 233,
Är Ande utgjutelsen 1967 och framåt, samma sak som Uppryckandet



Det här som vi tittat på de senaste avsnitten, är det, det som motsvara det många Kristna kallar för Uppryckandet.

Vi ser att det hela börjar Berget Sion, alltså här på marken, men går över till att det vi hör kommer från himmelen och vi ser att det har Jesus i sig hans renhet. Och det är de frälsta, som vi sa att de 144000 är, de frälsta som har hela Guds Evangelium i sig. Både gamla och nya förbundet. Och vi ser hur de står inför tronen. De är alltså redan som i himlen, i den Andliga världen.

Och tanken är alltså intressant för då är uppryckandet det som ägt rum från 1967 och framåt. Guds andeutgjutelse över hela kyrkan.

Upp 14:2. Och jag hör ljud från himmelen som ljud av många [mycket] vatten och som ljud av väldig åska och jag hör ljud av harpospelare spelande med sina harpor.
Upp 14:3. Och de lovsjunger efter en ny sång [sångsamling], framför tronen och inför de 4 väsendena och de äldste och ingen kan läras den sången [sångsamlingen] förutom de 144 000, de som har köpts fria från stoftet [jorden, myllan].
Upp 14:4. Dessa är de bland kvinnor som inte smutsar ner [befläckar] sig, för dessa är jungfrur, de är efterföljare till Lammet, där han speciellt går åstad för att dessa, som Guds och Lammets första frukt, blir köpta från människorna.
Upp 14:5. Och i deras mun finns ingen falskhet, för de är felfria inför Guds tron.


Guds tankar är inte alltid människors tankar och så är det kanske också här. Människor försöker göra allt så spektakulärt. Och uppryckandet är verkligen det. Men här är alltså en version som är betydligt mera närvarande. Närvarande i vår tid.

Vi ser att det kommer från Himlen som Jesus kommer från himlen och vi ser att det är den första frukten. Det är med andra ord som de redan lyfts till himlen och är godkända.

Och så är det ju med de frälsta som är fyllda med Guds Ande. De har himlen i sig. Och de har Guds renhet i sig. Och här ser vi det.

Jag hörde för att antal år sedan Enarsson tala om det här och han hade på 80 talet suttit och bett till Gud och frågat om det här med Uppryckandet och Gud hade sagt till honom att det redan pågick, och på 1980 talet var fortfarande också här i Sverige den Ande väckelse på gång som kom 1967. Så det här är kanske Guds version av uppryckande.

Det är en intressant tanke att, Ande utgjutelsen i hela Kristi kyrka, som vi såg började 1967 och som fortgår än idag över världen, det är Uppryckande.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar