torsdag 5 oktober 2017

Gamla utläggningar av Bibelns Profetior
171005

Det finns människor som studerar profetiorna i Bibeln genom att titta efter vad andra har skrivit om dem för länge sedan. Det här kan gå helt snett.

Vi är idag på ändens tid. Snart kommer Jesus och det som händer nu är på slutet, före Jesu kommande. Då är det ingen mening med att titta efter vad man skrev för länge sedan och göra det näst intill en vetenskap. Nej vi måste se verkligenheten idag för att förstå profetian. Det är bättre att läsa själva ordet och be om Guds ledning.

TV fanns inte förr, www fanns inte förr. Etc. Profetiorna om det här kunde man alltså inte begripa. Men idag kan vi det.


Man får också en annan knepig effekt när man studerar gamla utläggningar av Bibelns profetior. Det man trodde skulle hända händer ju inte och då ger man Bibeln ett sken av falskhet.

Man skapar otro i stället för tro. ”De där som lägger ut profetiorna får ju aldrig rätt” säger man.

Och det i en tid när profetiorna är mera exakta än någon sin, och de pekar rakt in i vår tid.

Nej läs profetiorna med dagens glasögon och man blir förundrad när man ser att Gud lagt in det som händer idag runt omkring oss. Sådant som TV och Internet och Satellit TV och vår självcensur etc. Exemplen är otaliga, på vad som egentligen finns i Bibelns profetior.


Jesus, öppna våra ögon så att vi ser din profetia i vår tid när vi läser Bibeln.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar