onsdag 11 oktober 2017

Ändetiden 226,
Profetian om de två Supermakternas tid



Nu har vi tittat på Upp 13:13 – 18 och sett att där finns både Atombomben, TV och www, Internet. Och när vi läser i Upp 13:11 så ser vi att det vi har här är det tvåhornade Vilddjuret. Under den här tiden styrdes världen av de två Supermakterna USA och Sovjet. Ett Vilddjur just med två stater.

Här är alltså profetian rätt på det igen, och det här är en beskrivning av 2:a hälften av 1900- talet.

Upp 13:11. Och jag ser ett annat vilddjur som stiger upp från jorden [marken, landet] och det har två horn likt ett lamm och det talar som en drake [orm].
Upp 13:12. Och det utför det tidigare vilddjurets hela makt [styrka, kapacitet, rätt], inför honom, och det gör så att hela jorden och de som bor på den dyrkar [älskar, underordnar sig] vilddjuret, det tidigare, det som botades [behandlades, tjänades] för den dödliga skadan [plågan, förbannelsen].


Det är flera saker vi kan lägga märke till här förutom att det är två horn alltså, två stater. Vilddjurets stiger också upp ur Jorden. Jorden är här en symbol på Israel. Och det här tyder alltså på att det tvåhornade vilddjuret kom när Hedningarnas tid var över och Israel har fått sitt land.

Det fick de 1948 och det utgör alltså datum här. Det två hornade vilddjurets tid började runt 1948.

Och nästa sak vi kan lägga märke till här är att det tidigare Vilddjuret fanns kvar. Och så var det också. De stater som varit dominerande före de två staterna fanns fortfarande kvar, även om de mist mycket av sin makt. Vi har där England, Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien, etc. Som tidigare behärskade stora delar av Jorden. Och de fanns kvar som länder men utan den stora makt de haft.

Och av det här ser vi alltså också att det tio hornade vilddjuret, som finns i början av kapitel 13 det representerar Kolonialstaterna. Det var nämligen kolonialstaterna som styrde världen före Supermakterna.

Och vi kan också konstatera att Supermakternas välde varade från runt 1948, när Israel bildades och Atombomben började dominera världsbilden, fram till runt 1990 när Sovjetunionen föll ihop och de två Supermakternas välde upphörde.

Och det är intressant att notera att det var 1990 som www kom, alltså det sista av de tre tecknen.

Karl Håkan


1 kommentar:

  1. "Och DET utövar det första vilddjurets hela myndighet, i dess åsyn. Och DET kommer jorden och dem som bo därpå att tillbedja det första vilddjuret, det vars dödssår blev läkt."

    Här ser vi att det är frågan om endast ett vilddjur (ett imperium).

    Det första vilddjuret var det arabiska kalifatet med säte i Medina/Mecka. Islam var kraften som höll det uppe. De tre sista Kaliferna mördades. Dan.7:20-24
    Skriften säger, att ett av dess huvuden var likasom sårat till döds, men dess dödssår blev läkt. Muawija hade intrigerat och utmanövrerat det arabiska kalifatet när han flyttade makten till Damaskus. Det islamska väldets dödssår blev läkt.
    Vilddjuret med de två hornen är då det Osmanska Riket med säte i Istanbul. Nu är det inte längre araber som upprätthåller vilddjurets makt utan det är turkarna.
    Men, makten över områdena upprätthålls fortfarande genom islam och därför säger Skriften, att människorna kommer att fortsätta tillbedja det första vilddjuret, det vars dödssår blev läkt.

    SvaraRadera