fredag 27 oktober 2017

Ändetiden 242,
Profetian om hur Vredens Vinpress trampas i Syrien



Alla går inte Guds väg. Och det gör att Gud måste Agera, för att slutligen komma dit han vill. Och det ser vi i de verser som följer. Guds Vrede utgjuts över de som inte går hans väg.

Vi ser Guds Vredes Vinpress som trampas. Och det är i Syrien idag. Och det är Blod som kommer ut ur den. Precis som vi ser allt elände och död i Syrien.

Upp 14:17. Och en annan ängel [budbärare], kommer ut ur templet, det i himlen, även han har en skarp skära [lie].
Upp 14:18. Och en annan ängel [budbärare], som hade auktoritet över elden, kommer ut från offeraltaret och ropar ett väldigt rop till honom som har den vassa skäran [lien], han ropar: Använd din vassa skära [lie] och skörda jordens druvklasar, för dess druvor är fullmogna.
Upp 14:19. Och ängeln [budbärare] slungar sin skära [lie] in i jorden och skördar jordens vinskörd och kastar in den i Guds väldiga vredes vinpress.
Upp 14:20. Och vinpressen utanför staden trampas och det kommer ut blod ur vinpressen ända till hästarnas tömmar [betsel], längs 1600 stadier [c:a 30 mil].


Vin brukar ju i Bibeln stå för glädje, men också för druckenhet, förvirring. Och det vin som kommer ur Vredens Vinpress det är förvirring. Det vi kan se idag i Arabvärlden. De länder där Islam dominerar. Det är ett omtöcknat tillstånd som blir hemskt.

Och det talas om Blod, det är inte bara förvirring, nej Blod flyter ur denna Vredens Vinpress.

Och här känner vi igen det hat som är närmast fanatiskt som Islam idag riktar mot Israel. Och som har sitt centrum just i Syrien.

Detta hat mot Israel går över allt och leder till att man blir totalt blind och går totalt vilse.

Och det vi ser idag i Syrien är alltså en uppfyllelse av det här ordet.

Damaskus ligger just c:a 30 mil från Jerusalem. Alltså det avstånd som står i Profetian. Och Staden för Gud det är naturligtvis Jerusalem.

Så vi ser åter att de här profetiorna är aktuella. Åter ser vi att det är vår tid det talas om. Tänk Gud visste det här för snart 2000 år sedan och han är verksam idag och hans seger kommer.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar