torsdag 12 oktober 2017

Ändetiden 227,
Profetian om Kolonialstaternas Världsherravälde


När vi nu har sett att det tvåhornade Vilddjuret står för en tid när två Supermakterna styrde världen, så undrar man vad det 10 hornade Vilddjuret står för. Och då kan man konstatera att det var före supermakterna och att det alltså var 10 stater som dessutom fanns kvar när Supermakterna kom fram och tog herraväldet.

Vi läser början av Upp 13

Upp 13:1 Och jag står [han står (olika grundtexter)] på sanden vid havet och jag ser ett vilddjur som stiger upp ur havet, som har 7 huvuden och 10 horn, och på sina horn 10 kronor [kransar], och på sina huvuden kränkande [smädande, förtalande] namn [benämningar].
Upp 13:2. Och vilddjuret, som jag ser, är likt en leopard och dess fötter är som en björns och dess mun är som ett lejons, och draken [ormen] ger till honom sin styrka och sin tron och väldig makt [frihet, auktoritet].


Här ser vi att det 10 hornade vilddjuret kommer upp hur Havet. Havet brukar stå för hedningarna. Det rör sig alltså här om Hedningarnas tid. Tiden innan Israel fick sitt land, alltså före 1948.

Och vi ser också hur Johannes står på stranden, alltså på gränsen mellan havet och land. Det är alltså tiden när land, symbolen för Judarna är på gång.

Upp 13:7. Och det ges honom att strida mot de heliga och besegra [få övertaget över] dem och han fick makt [kapacitet, auktoritet] över varje folk och språk och nation.
Upp 13:8. Och alla som bor på jorden, de vars namn inte har skrivits i livets bok, det slaktade lammets, från universums grundläggning [värdens skapelse], skall dyrka [älska, böjer sig för] honom.

Och den tiden dominerades av Kolonialmakterna som behärskade hela jorden. De hade kolonier nästan överallt.

Och de Heliga som det står i vers 7 kan ses som Judarna som blev besegrade och 6 miljoner av dem blev utrotade av Hitler.

Kolonialstaterna var c:a 10 till antalet.

Vi kan räkna upp en lista över de mest kända

Storbritannien
Frankrike
Spanien
Italien
Portugal
Belgien
Nederländerna
Tyskland
Ryssland
USA

Det blir 10, och 7 av dem ligger i det område som en gång tillhörde Romarriket.

Storbritannien
Frankrike
Spanien
Italien
Portugal
Belgien
Nederländerna

Intressant. Är det huvudena. Men talar ju ofta om att tiostatsförbundet skall vara en fortsättning på Romarriket i vår tid och det var det också.

Och vi såg också när vi läste om de två Supermakterna som representerades av två horn. Där stod inget om huvud och inget av den låg ju inom Romarrikets område.

Och vi kan se att de här staterna under första hälften av 1900 talet, kombinerar mycket av det som varit i de tidigare länder som haft Vilddjurets ande, som Babylon och Romarriket etc, och som kännetecknas av Leopard och Björn och Lejon, och bakom ligger Djävulen själv. Det är hans verk.

Och det är alltså den här Andan som åter kom fram under början av 1900 talet och fram till Andra världskrigets slut, och Israels upprättande som land. Och det var en tid med Gudsförnekelse, och Judeutrotning och allt möjligt hemskt.

Och det var alltså kolonialstaterna, 10 till antalet som styrde världen.

Karl Håkan


1 kommentar:

  1. Att hela jorden kom att tillbedja vilddjuret har visat sig vara en överdrift. Om det första vilddjuret var arabiska välden, som underkastat sig islam. (Det arabiska Kalifatet, det Omajjadiska, det Abbasidiska) så har de sedan länge gått till historien. Det andra vildjuret är då det Osmanska Riket (turkar), vilket gick i graven i slutet av 1:a Världskriget.
    Gemensamt för alla dessa välden är islam. Förutsättningen för att djävulen skall kunna förvilla folken efter "de tusen åren" är islam. Upp.20:7-10 Men i ett inbillat "tusenårsrike" är det en omöjlighet för islam att existera. Denna irrlära måste dödas nu genom Jesu muns anda, vilket också sker (IS) och tillintetgöras, vid vår Herres nära förestående uppenbarelse. 2Tess.2:8

    SvaraRadera