tisdag 7 november 2017

Ändetiden 253,
4:e skålen,
Den brännande sanningen



Solen står för Jesus, han är sanningens ljus, och  hans ljus är klart och avslöjande. Idag lever vi i ett samhälle som avslöjar som aldrig förr. Sanningen är brännande i dagens samhälle. Sanningen kommer förr eller senare fram. Men dagens människor klarar inte sanningen.

Och fast man blir avslöjad. Så ändrar man sig inte. Folk vill leva kvar i sina lögner, och de vägrar att ta emot Jesus och ära honom. Och i stället för sanningen så är det personlig integritet som är inne numera.

Upp 16:8 Och den 4:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål på solen och det gör så att den bränner människorna i eld.
Upp 16:9 Och människorna blir brända [svedda] av väldig hetta och de talar illa om [förtalar, smädar] Guds namn, som har makt över dessa plågor [förbannelser] och ändrar [omvänder, ångrar] sig inte för att ge honom ära.


Det är så här vi har det idag. Vårt samhälle är totalt avslöjande. Och det gör ju att vi egentligen kan leva ett rikare liv. Ett liv där vi känner varandra bättre. Där vi kan lita på varandra bättre.

Men vi som lever idag vi vet att det inte är så. Sanningens ljus har blivit för starkt för många. Och det har blivit något man vill bekämpa.

Vi ser hur man på område efter område inför personlig integritet. Sanningarna finns där men de får inte föras ut. Och den som skulle råka göra det blir straffad.

Alltså fast ljuset, Sanningen, finns där så vill man inte veta av det.

Och vi ser också att när fel människor får tag i strålkastarna. Då lyser de på personer som inte är brottslingar. Sätter dit folk för bagateller som egentligen inte är brott. Och de använder det här för att skaffa sig makt. Trycka ner vem de vill. Och den sanning som skulle komma ur vårt moderna samhälle med alla massmedia och alla andra kommunikations medel, den blir till en förbannelse.

Och åter ser man att ett samhälle utan Jesus det går snett.

Ska vi ha välsignelse av detta liv där alla ser alla. Där allt är öppet ja då måste vi ha Jesus i oss, och hans försoning. Och leva det liv han vill. Då fungerar det.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar