söndag 19 november 2017

Ändetiden 265,
Guds skapelse är färdig


Det är inte bara så att Kyrkan har fullgjort sin uppgift. Utan hela Guds skapelse av Människan till sin avbild är klar. Människan har här blivit till.

Guds frälsning har nått hela världen och Jesus är herre. Det är då Guds skapelse är färdig.

Upp 16:17 Och den 7:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål i luften (i andevärlden *) och det kommer en väldig röst [ljud] från himmelens tempel, från tronen, som säger: Det [Han] har skett [blivit till]. {* både grekiskt och judiskt tankesätt var att det var andar och demoner i luftrummet}
Upp 16:18 Och det kommer dån [ljud, röster] och åskor [åskväder] och blixtar [starkt ljus] och jordskalv [storm], nu blir det väldigt, och som inte skett [sker, skall ske] från det människan uppträdde [uppträder] på jorden, så stort är jordskalvet [stormen], det är väldigt.


Här i Upp 16:17 har vi bekräftelsen på att Guds verk är färdigt. Det som vi kan läsa om i 1 Mos 1:26 – 28. Det är det som är klart. Det som blivit till.

1 Mos 1:26 Och Gud sade: Vi skall göra människan [Adam] till vår likhet som en av oss [som vårt blod], och de skall regera över havets fiskar och över himmelens fåglar och boskapsdjuren och över hela jorden och över alla krälande kräldjur [landdjur, smådjur] på jorden.
1 Mos 1:27 Och Gud skapade människan [Adam] i sin likhet, i överensstämmelse med Gud skapade han honom, till man [hankön] och kvinna [honkön] skapade han dem.

Människan som är som Gud är den frälsta människan. Och det är Jesu blod som gäller. Här läser vi ju ”som vårt blod” alltså Jesu blod och försoning. Det är Jesus och hans församling. De två tillsammans är människan.

Och vi kan också läsa om hur det blir för Israel. Det står i Hes 39:28 – 29. De ska ha sitt land. Och de har erkänt Jesus som sin Messias, och skall evigt bo i sitt land.

Hes 39:28 Och de vet att jag är Jesus Guds son [Jashve Gud], i det jag uppenbarar dem för hedningarna [folken], och jag samlar in dem på deras mark och jag lämnar dem inte, för de skall vara där [för deras namn].
Hes 39:29 Och inte mera låter jag dölja mitt ansikte för dem, eftersom jag har utgjutit min ande över Israels folk [hus], säger Herren Jesus [Jashve].

Och vill vi se fortsättningen så kan vi läsa om 1000 årsriket i Upp 20:4

Upp 20:4. Och jag ser troner, och de själar som halshuggits [blivit avhuggna] på grund av Jesu vittnesbörd och på grund av Guds ord och som inte dyrkar [älskar, vördar] vilddjuret och inte hans bild och inte mottar märket [präglingen] på sin panna och på sin hand, de sitter på dem och domsrätt [dom] ges till dem, och de lever och de regerar med Kristus de tusen åren.

Här ser vi 1000 årsriket. Det som kommer när Jesus har segrat. Det som alltså motsvarar Sabbaten i 1 Mos 2:2 - 3 när Gud vilar sig och är färdig.

1 Mos 2:2 Och Gud var färdig på den 7:e dagen med sitt verk, som han hade gjort och han vilade sig på den 7:e dagen från sitt arbete som han hade gjort.
1 Mos 2:3 Och Gud välsignade den 7:e dagen och han helgade den för på den vilade han från allt sitt verk, skapandet som han hade gjort.


Det är alltså intressant att notera att när Gud är färdig med Vredesskålarna. Då är han också färdig med hela sin skapelse, hela sin frälsning av mänskligheten. Det som var Jesu uppgift. Den är nu klar.

Och vi kan läsa i Joh 3:16 – 17 och se att där står just att Jesu uppgift var att frälsa världen.

Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.

Tänk så fantastiskt. Och snart är vi här i tiden. Det här sista är snart det enda som återstår i Guds profetia.

Halleluja, Jesus segrar!!

Karl Håkan



3 kommentarer:

  1. Det som ännu återstår är "den stundande striden". Upp.20:8
    Vilka folk är det som har församlat sig till Gog i Magogs land, hövdingen över Ros, Mesek och Tubal? Sannolikt kommer det att vara muslimska folk, som skall företaga sig detta sista angrepp på Israel, som nu åter är församlat till sitt land från de andra folken.
    Om nu detta angrepp stundar, som profeterats om i Upp.20:8 och Hes.38,39, då ligger tydligen de tusen åren redan bakom oss.
    Då är "tusenårsriket" ett missförstånd.
    Varför skulle Guds rike på jorden återigen utsättas för en attack från djävulen efter tusen år av frid? Under Guds rikes regering förekommer inga av de gamla religionerna, endast Guds kunskap till folken. Jes.25:6-8 Ingen gör då vad ont är, för den som dör ung skall dö vid hundra års ålder och vid hundra års ålder skall syndaren drabbas av förbannelsen. Jes.65:20
    Hur skall människor då i ett tänkt "tusenårsrike" kunna mobilisera hela denna styrka, som Bibeln talar om skall draga ut i "den stundande stiden"? Hur skulle detta kunna tillåtas i den bästa av världar?
    Nej, Guds rike är ett evigt rike. Om somliga i våra dagar väntar sig ett "Harmageddon", så skall domen inte behöva drabba två gånger.
    Det är slutdomen som i våra dagar skall drabba
    världen. 2Petr.3:7
    Vem är de ogudaktiga människorna? Vilka folk är det som i sin tro förnekar, att Kristus är Allahs son?

    SvaraRadera
  2. Harmagedon pågår redan och Hes 38 och 39 har pågått sedan 1948. Det är Israels krig med sina grannar. I Upp 16:16 kan vi läsa i den 6:e vredesskålen

    Upp 16:16 Och han samlar dem till den platsen som på Hebreiska kallas Harmagedon *.
    {* Harmagedon [Megiddos Berg], (se också likheten med Hamongog i Hes 39:11):
    Hamongog = Larmande hopen, hopen som skall ta bort, hopen som rör sig i cirklar; Gogs tumult, Gogs hop
    // Hamon = tumult, oväsen, mängd, folkmassa
    // Gog = larma, klaga, fantisera, röra sig i cirklar, fest, dela, ta bort)}

    Och i Hes 39:11 kan vi läsa.

    Hes 39:11 Och det blir så att på den dagen ger jag åt Gog * en plats till grav i Israel**, en motståndarnas [bråkmakarnas, de som vill dela] dalgång [flock] öster om havet och det stoppar motståndarna, och de begraver där Gog, och hela dess hop [tumult, oväsen], och de kallar dalgången Hamongog.
    {* Gog=altartopp, tak för kult, röra sig i cirklar, dansa, groggy, fira, fantisera, knota}
    {**Israel=Guds uppreste, Guds upprättade, Guds rättvisa, regerar som Gud}
    {***Hamongog=Gogs tumult, Gogs hop}

    Hamongog här är Harmagedon, Det somliga säger att det är Megiddos slätten stämmer inte för ”Har” betyder berg, och på Megiddos slätten finns inget berg. Däremot ser man likheten mellan Harmagedon och Hamongog (i Hes 39:11) och vet man att i Hebreiska skrivs inte alltid vokaler ut. Och dessutom när ett namn som här går får Hebreiska till Grekiska förändras det. Då inser man att Harmagedon är Hamongog i Hesekiel.

    Hamongog ligger alltså i ett område öster om Havet som Gog fått till Grav. Och det är naturligtvis Gaza remsan. Den kommer att bli Gogs död. Och den lämnades av Israelerna till självstyre 2005, och då var vi alltså här i Hesekiels profetia i Hes 39:11.

    Och som du skriver återstår en del innan vi är framme men i slutet av Hes 39 kan vi läsa om hur Israel har fått sitt land och hur de erkänner Jesus.

    Karl Håkan

    SvaraRadera
  3. Är det först när Herren Gud sätter sina fötter på Oljeberget, som Israel skall erkänna vår Herre? Eller skall de omvända sig till den kristna tron innan Jesus uppenbarar sig från himlen med sin makts änglar?
    Om Gud eller Jesus, vem av dem det nu blir, uppenbarar sig, då kommer ju hela världen att varsebli denna händelse. Jes.25:6-8
    Att Israel först då skulle bekänna Kristus är väl lite i senaste laget? Det är ju då redan ett bekräftat faktum.
    I hoppet är vi frälsta, men ett hopp som man ser fullbordat är inte mer ett hopp; hur kan någon hoppas det som han redan ser? Rom.8:24

    Då har somliga kristna i sin nitälskan för Gud missförstått, då Skriften säger: "Ty så älskade Gud världen,att han utgav sin enfödde Son, på det att var och en som tror på honom, skall icke förgås utan hava evigt liv." Joh.3:16
    Det har ju alltid hävdats, att alla som inte har trott på Jesus skall förgås.

    Vem riskerar då att tillhöra dem som förgås? En inte allt för vild gissning är det de folk (muslimer), som skall draga fram för att angripa Israel i "den stundande striden". Men eld faller ned från himmelen och förtär dem." Upp20:9

    Detta är nog den slutdom, som Bibeln talar om skall ske vid tidens slut. 2Petr.3:7

    Kommer judar, som inte har trott på Jesus, att slippa förgås, så slipper större delen av världen också detta.

    SvaraRadera